Deccan & Goa (14 dagen)

Deccan & Goa (14 dagen)

De Deccan is het hoogland van India dat zich uitstrekt over acht deelstaten van het centrum en het zuiden van India. Omsloten door bergketens en heuvelruggen is het gebied relatief droog.
In de Deccan ontwikkelden zich verschillende oude culturen, die hun sporen nalieten in talen en gebruiken, in paleizen en tempels. Het is een afwisselende en boeiende regio die een bezoek meer dan waard is.

Deze reis voert je door de nog onbekende deelstaat Karnataka. Je begint de reis in de mooie stad Mysore en rijdt vervolgens via prachtige tempelcomplexen en fascinerende ruïnesteden naar het noorden. Onderweg kom je door dorpjes en kleine steden en leer je zo het Indiase platteland kennen. Je sluit de reis af aan de heerlijke stranden van Goa.

Je reist per auto met chauffeur. Dit is een comfortabele en flexibele manier van reizen. Je stopt onderweg waar je wilt, gebruikt de auto voor dagexcursies en bepaalt in overleg de vertrektijd.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 14 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 995,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Bangalore
Je vliegt naar Bangalore en komt daar laat in de avond aan. Bangalore is de hoofdstad van de deelstaat Karnataka en met 8 miljoen inwoners een van de grootste en meest dynamische steden van het land. Het is het centrum van de Indiase IT-industrie.

Dag 2-3 Mysore
Je verlaat Bangalore per auto met chauffeur en rijdt naar Mysore.

Onderweg stop je bij Srirangapatnam, de ruïnes van de vroegere hoofdstad van Hyder Ali en Tipu Sultan. Deze lokale heersers verzetten zich lang tegen de Britten. In 1799 kwam Tipu Sultan om bij een belegering door de Britten. Van deze historische stad, gebouwd op een eiland in de rivier, is niet veel meer over dan de oude vestingwerken en het zomerpaleis van Tipu.

Mysore was in het verleden de zetel van de maharadja’s van Mysore. Het paleis van de maharadja’s is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Zorg dat je hier ook ’s avonds een kijkje gaat nemen, als het paleis prachtig is verlicht.
In Mysore moet je een bezoek brengen aan de Devaraja markt, hectisch en kleurrijk en een van de leukste markten van India. Als je van fotograferen houdt, ben je hier wel even zoet.

Op dag 3 maak je in de ochtend een excursie naar Somnathpur. In dit dorpje staat de tempel Keshava, een van de mooiste voorbeelden van de architectuur van de Hoysala die van de 11e tot en met de 13e eeuw een groot rijk bestuurden.

In de middag heb je tijd voor Mysore.

Dag 4 Hassan
Je rijdt naar de provinciestad Hassan. Hiervandaan bezoek je in de middag de tempelcomplexen van Belur en Halebid. Beide Hindoetempels zijn gebouwd in de 12 eeuw. De gebouwen zijn versierd met een oneindig aantal gebeeldhouwde afbeeldingen van dieren, mensen en goden. Belur en Halebid zijn absolute hoogtepunten op het gebied van tempelkunst.

Dag 5 Hospet
Een lange rit voert je over het Indiase platteland van Karnataka naar het noorden. Het is leuk af en toe eens te stoppen op een dorpsplein of de markt van een provinciestad.

Hospet is een provinciestad met een kleine 200.000 inwoners. Het is geen doel op zich, maar uitvalsbasis voor de dagexcursie van de volgende dag.

Dag 6 Hampi
Bij het dorpje Hampi liggen de ruïnes van Vijayanagar, de hoofdstad van een van de grootste Hindoe-rijken ooit. Het bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw en ging ten onder aan aanvallen door moslimvorsten uit het noorden.
De restanten van wat ooit indrukwekkende tempels en paleizen moeten zijn geweest liggen verspreid in een vervreemdend landschap van grillige heuvels, enorme rotsblokken en een snelstromende rivier. Het hoogtepunt is wellicht de Vittala-tempel, die ook als werelderfgoed op de Unesco-lijst staat. Het is een bijzondere ervaring om aan het einde van de middag, als de zon laag aan de hemel staat, door de ruïnes te dwalen.

Dag 7-8 Badami
De volgende stop is Badami. Rond de 5e eeuw de hoofdstad van een groot rijk, is het nu niet meer dan een flink dorp. In de rotsachtige omgeving liggen grotten die zijn versierd met prachtig beeldhouwwerk. Vanaf de grotten kijk je neer op het grote waterreservoir, waar vrouwen de was doen, slaperige koeien rondhangen en watervogels nestelen.
In de omgeving van Badami is veel te zien. De tempels van Pattadakal, 20 km van Badami, staan op de Unesco-lijst en ook rond het dorpje Aihole staan allerlei tempels en ruïnes van paleizen. Het leuke van een tochtje rond Badami is echter niet alleen de veelvoud van tempels, maar ook de kennismaking met het leven in de dorpjes en op de velden. Dit is het Indiase platteland dat zo makkelijk verborgen blijft als je alleen van stad naar stad reist.

Dag 9-13 Goa
Een laatste rit brengt je naar Goa. Dat deze voormalige Portugese deelstaat zich moeilijk laat vergelijken met de rest van India, merk je al snel. Je komt langs oude katholieke kerkjes, het bier is goedkoop en het leven is allemaal wat meer ontspannen. Goa is natuurlijk vooral bekend vanwege de uitgestrekte, witte palmenstranden, waar je overnacht in een resort. Het is de ideale plek om bij te komen van een soms vermoeiende reis door het hectische India.

Dag 14 thuisreis
Je vliegt terug naar huis.

Top