Aanmelden nieuwsbrief

Dominicusreisgids Georgië en ArmeniëDe Dominicusreisgids Georgië en Armenië was de best verkochte Dominicusreisgids van 2019. Daarom is er nu een nieuwe – geheel herziene – editie van deze gids is verschenen.
Georgië en Armenië liggen in de Zuidelijke Kaukasus en behoren tot de minst bekende landen van Europa. Tegelijkertijd zijn het zeer aantrekkelijke bestemmingen: in Georgië vind je de hoogste bergtoppen van Europa en in Armenië de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Ook zijn de lokale inwoners er bijzonder gastvrij: ze behandelen toeristen als hun persoonlijke gasten.

Interactive wereldkaart verspreiding coronavirusHet Corona-virus heeft de wereld in zijn greep. Veel landen hebben maatregelen genomen die reizen op dit moment moeilijk of onmogelijk maken. Blini Reizen zoekt in overleg met haar reizigers oplossingen voor reeds geboekte reizen met vertrek op korte termijn.

De situatie verandert snel en het is moeilijk te voorspellen hoe de situatie zich ontwikkelt. Ook veel reizigers die in mei of in de zomer vertrekken hebben vragen of maken zich zorgen. Zij kunnen met ons contact opnemen om te overleggen over de mogelijkheden de reis te verzetten of te annuleren.

Maak je ondanks, of misschien juist vanwege, de huidige situatie plannen voor een reis in de zomer of dit najaar? We overleggen graag over aangepaste, soepeler, annuleringsvoorwaarden.

Kuksu MuizaEen van de onverwachte verrassingen van een reis over het platteland van Estland en Letland zijn de oude landhuizen van de vroegere Duitse en Russische adel. Steeds meer van deze statige onderkomens zijn verbouwd tot sfeervolle hotels, waar je midden in de landelijke rust overnacht.

Blini Reizen heeft een aantal van deze bijzondere accommodaties in haar programma opgenomen. Hierbij is het prachtige Kuksu Muiza, dat we in 2010 ontdekten, nog steeds onze persoonlijke favoriet.

Waarom Blini Reizen? De Blini is een typisch Russisch pannenkoekje (vergelijkbaar met een Franse crêpe of onze eigen pannenkoek) dat je met je favoriete ingrediënten vult. Met groente en aardappels, vis of vlees. Maar een zoete versie met honing of jam en zure room is ook heerlijk. Je kunt ‘m net zo overdadig maken als je wilt: de ene keer gewoon aardappels en kaas, de andere keer zalm met kaviaar.
De Blini is populair in de meeste landen van de vroegere Sovjet-Unie: je vindt ‘m bij het ontbijtbuffet, het eetstalletje op de hoek en op de menukaart van luxe restaurants. Als deze regio je reisdoel is kom je ‘m vast een keer tegen.