Baltische landen weer open!

Baltics weer open!Goed nieuws: vanaf 15 juni kunnen Nederlanders en Belgen weer op reis naar Estland, Letland en Litouwen. De Baltische landen hebben hun (binnen)grenzen weer geopend en het reisadvies is aangepast naar ‘code geel’.
Terwijl veel bekende Europese vakantielanden zwaar zijn geraakt door het coronavirus, bleven deze landen grotendeels buiten schot.
Hotels, restaurants en bezienswaardigheden openden hun deuren en luchtvaartmaatschappijen vliegen weer. Uiteraard alles met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Stap je liever nog niet in het vliegtuig? Dan zou een rondreis door de Baltische landen met eigen auto en per ferry zomaar een optie voor je kunnen zijn. De veerboten vanaf Kiel zijn de afgelopen maanden gewoon blijven varen. Je reist veilig en comfortabel met je eigen auto en tijdens de overnachtingen aan boord beschik je over een comfortabele 2-persoonsbuitenhut. Onze voorbeeldreizen zijn hier eenvoudig op aan te passen. De reis begint dan niet op het vliegveld van Riga of Vilnius maar in de haven van Klaipeda. Bovendien zijn de rijtijden aantrekkelijk: met 5 uur sta je in het Duitse Kiel, het startpunt van de overtocht per boot.

Deze week hebben we een nieuwe reis op onze website gepubliceerd: “Vier boeiende hoofdsteden, strand en veel natuur”. Je maakt de overtocht van Kiel naar Klaipeda en start dan het rondje Litouwen, Letland en Estland. In Tallinn stap je op veerboot naar Helsinki, waar je na een verblijf van 2 dagen inscheept voor de laatste overtocht, naar Travemunde in Duitsland.
Geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op de uitgebreide reisbeschrijving voor een beschrijving van dag-tot-dag en een foto-impressie.

Het toerisme naar Estland, Letland en Litouwen is de laatste jaren sterk toegenomen. Zeker in steden als Tallinn maar ook in de bekendere natuurparken kon het in de zomermaanden best druk zijn. Dat zal deze zomer zeker anders zijn. Maak dus gebruik van de kans om in alle rust te genieten van alles wat de Baltics hebben te bieden.
Onze voorbeeldreizen naar de Baltische landen vind je op de pagina’s Letland, Estland en Litouwen.

Natuurlijk kan de route en de verblijfsduur per stad naar wens worden aangepast. Neem hiervoor contact met ons op per telefoon (030-3040031) of per email: info@blinireizen.nl, of vraag een offerte op maat aan via het offerteformulier.

13 juni 2020

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Blini.

Jurmala (foto: Blini Reizen)
De badplaats Jurmala (“zeeplaats” of “strand” in het Lets), met de trein, auto of fiets makkelijk te bereiken vanuit Riga