Baltische Stranden

Baltische StrandenWist je dat er in Estland, Letland en Litouwen uitstekende stranden te vinden zijn?
Het geeft je de mogelijkheid om je reis door de natuur en langs de steden te onderbreken aan zee, of dat nu is voor een uurtje of een paar dagen.
Blini heeft haar favoriete stranden op een rijtje gezet:
• de Koerse schoorwal
• Kaap Kolka
• Jurmala
• Parnu
• de Estse eilanden.

Om een indruk te krijgen zie de selectie van foto’s die we tijdens onze reizen hebben gemaakt.

de Koerse schoorwal (Litouwen)
De Koerse schoorwal ligt tussen de Baltische Zee en de Koerse lagune. Deze smalle strook land van 52 kilometer bestaat uit bossen, duinen en stranden. In juli en augustus kan het druk zijn bij de vier dorpjes. Maar buiten het seizoen en wat verder weg van de bewoonde wereld, heb je het uitgestrekte strand vaak voor jezelf.

De schoorwal is te bezoeken als dagtocht vanuit Klaipéda. Maar het is wel zo leuk om een of meerdere nachten op de schoorwal te overnachten.

Kaap Kolka (Letland)
Kaap Kolka is het noordelijkste puntje van het schiereiland dat de Golf van Riga scheidt van de Baltische zee. Een tocht over dit beboste schiereiland is een aanrader. De wegen zijn meestal verlaten en de zee is nooit ver weg. Zijweggetjes voeren naar stille strandjes waar je in alle rust kunt genieten van de zee en de natuur.

Jurmala (Letland)
Jurmala is de oudste en populairste badplaats van de Baltische landen. Al in de 19e eeuw kwamen hier in de zomer de Russen van het hof van de tsaar. En ten tijde van de Sovjet-Unie konden modelarbeiders hier hun vakantie doorbrengen. Nog steeds hebben rijke Russen hier hun buitenhuizen en vindt je chique kledingzaken in de winkelstraat.
Het strand van Jurmala is 32 kilometer lang. Het water van de baai van Riga is meestal rustig, de sfeer vaak ontspannen.
In Jurmala ligt een aantal goede hotels met spa-mogelijkheiden. Maar Jurmala is ook een leuke dagexcursie vanuit Riga: een boemeltreintje geeft je het gevoel dat je teruggaat in de tijd en brengt je binnen een halfuur aan het strand.

Pärnu (Estland)
Het historische stadje Pärnu is de grootste badplaats van Estland. Het heeft een oud en sfeervol centrum en een mooie, ontspannen boulevard langs het lange strand. In het centrum staan prachtige huizen gebouwd rond 1900.
Pärnu is een leuke stop als je onderweg bent van Letland naar Tallinn maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen een of meerdere nachten in het stadje te slapen.

Saaremaa en Hiiumaa (Estland)
De landelijke Estse eilanden Saaremaa en Hiiumaa zijn veel meer dan een strandbestemming. Slaperige vissersdorpjes, ruïnes van kastelen, oude molens en houten boerderijen in het groen wisselen elkaar af. En nooit is het strand ver weg. Soms is dat een kleine, stille baai, soms een kilometerslang, verlaten zandstrand.

Voor mogelijke reizen naar de Baltische landen zie onze pagina’s met voorbeeldreizen: Letland, Estland en Litouwen.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het
offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.