Bestemming: Wit-Rusland

Het platteland van Wit-RuslandVan Wit-Rusland (of in het Engels: Belarus) horen we over het algemeen weinig.

En áls we dan al iets horen, gaat het over het algemeen over de politieke situatie, waarbij protesten aan de orde van de dag zijn. Toch vinden we dat dit geen reden mag zijn om het land te mijden.

Sterker nog, we willen het van harte aanbevelen!

Blini bezocht het Wit-Rusland enige jaren geleden voor de eerste maal en maakte een rondreis langs o.a. Minsk, Polotsk en Vitebsk. Ook een bezoek aan het plattelandsdorpje Anoshki stond op het programma: we werden aangenaam verrast vriendelijkheid en de gastvrijheid die ons ten deel viel (Sofia, de dame op onze homepage is een van de oudste inwoners). Degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis moeten zeker naar de plek waar Napoleon in 1812 met zijn legers de Berezina overstak, op weg naar huis na de mislukte inname van Moskou. En van meer recente datum is het gedenkveld bij het dorpje Khatyn, waar tijdens de tweede wereldoorlog de nazi’s 149 dorpelingen, waaronder 75 kinderen, vermoordden als represaille voor een aanslag van het verzet.

Kijk voor een overzicht van de reizen die we op dit moment aanbieden op onze Wit-Rusland-pagina.

Natuurlijk kunnen we deze reizen naar wens aanpassen. Neem hiervoor contact met ons op per telefoon (030-3040031) of per email: info@blinireizen.nl.