Bezoek aan Belarus

Dansen in het park in BrestBegin juli reisde Blini op uitnodiging van de Wit-Russische ambassade in Nederland naar Belarus. Aanleiding was de Slavyanski Bazar, een groot muziekfestival dat jaarlijks in de stad Vitebsk plaatsvindt.

Blini was met een aantal andere Nederlandse touroperators en mensen uit de kunstwereld op de openingsavond aanwezig. Op het podium stonden vooral populaire artiesten uit (Wit-)Rusland en Oekraïne. Maar natuurlijk bleef het niet alleen bij een bezoek aan het festival.

Blini bezocht met de Nederlandse delegatie ook Vitebsk zelf, de stad waar Marc Chagall werd geboren en lang werkte en waar ook schilders als Ilja Repin en Kazimir Malevitsj jarenlang verbleven. Daarnaast stonden ook de oude stad Polotsk en natuurlijk Minsk op het programma.

Terwijl de andere Nederlanders naar Nederland terug vlogen trok Blini met een huurauto naar het zuidwesten van het land. Na een middag en nacht in de mooie en sfeervolle stad Grodno volgde een prachtige rit over het platteland en door de bossen naar de stad Brest.

BLINI-TIP:
Hoogtepunt hier was de zondagmiddag in het stadspark, waar bewoners zich hadden verzamelend om te flaneren, te wandelen, te genieten van de zon, een sjasliekje te eten of een wodkaatje te drinken. Tientallen ouderen dansten op de muziek van een groot orkest.

Toen we na 8 dagen Wit-Rusland terugvlogen naar Amsterdam bedachten we hoe we Wit-Rusland kort zouden omschrijven: schoon, ontspannen, uitstekende wegen, vriendelijke mensen (ondanks de taalproblemen), boeiende geschiedenis en onbekend. Het is een land waar je maar zelden een westerse toerist tegenkomen en dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker.

Op onze facebook-pagina vind je een selectie van onze foto’s in het Wit-Rusland-album.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.