Bijzonder Estland: de natuur van Lahemaa

Vihula ManorNiet meer dan 70 kilometer van Tallinn ligt het nationale park Lahemaa. Uitgestrekte bossen en moerassen, tot hotels omgetoverde statige landhuizen, verlaten stranden en pittoreske vissersdorpjes. Lahemaa is ideaal voor iedereen die meer van Estland wil zien dan alleen de hoofdstad.
Lahemaa Nationaal Park is een van de mooiste plekken van de Baltische landen. Het is verrassend om dichtbij Tallinn zo’n uitgestrekt en ongerept natuurgebied te vinden.

De natuur is gevarieerd met bossen, moerassen, meertjes, watervallen, stille stranden en rotsige baaien. Dat de natuur hier zijn gang kan gaan, blijkt ondermeer uit het feit dat hier nog beren en lynxen leven.
Fiets- en wandelpaden maken het mogelijk het natuurgebied te verkennen. Aan de kust liggen stille vissersdorpjes. In de bossen staan de oude landhuizen van de vroegere adel. De jachtige, moderne wereld is hier ver weg.
Het park is eenvoudig te bezoeken als dagexcursie vanuit Tallinn. Dat kan op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer of als georganiseerde excursie.
Als je meer tijd hebt, is het een goed idee om een of meerdere nachten in of direct bij Lahemaa te overnachten. Zo heb je meer tijd om wandelend of fietsend van de natuur te genieten. Een aantal statige landhuizen is omgebouwd tot sfeervolle en comfortabele hotels. De landhuizen op zichzelf zijn al een reden voor een bezoek aan het park waard.
Lahemaa is natuurlijk ook goed in te passen in onze autorondreis door de Baltische landen. Je overnacht dan tussen Tallinn en Tartu een of meerdere nachten in het park.