Blini Special: fotoreis Chernobyl

Chernobyl (foto: Fotoclass)In mei 2017 organiseren we, i.s.m. FotoClass, voor de derde keer een 4-daagse fotoreis naar Chernobyl (of Tsjernobyl). Je overnacht in het centrum van het boeiende Kiev en maakt van hier uit twee dagexcursies naar de plek waar 30 jaar geleden de kernramp plaatsvond die de wereld veranderde.

Tijdens de excursies bezoek je de reactor, de verlaten stad Pripyat, waar ooit 30.000 inwoners woonden, en de omliggende dorpen en bossen. Het is fascinerend om te zien hoe de natuur langzaam maar zeker het gebied weer overneemt.

Bij deze zgn. Urbex-excursies (Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken en fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties) ligt de nadruk vooral op het maken van foto’s. Je wordt daarbij begeleid door twee instructeurs van FotoClass. Wil je alvast een (fotografische) indruk krijgen van de tour? Bekijk dan de FotoClass-filmimpressie op Youtube.

Voor meer informatie kun je direct contact opnemen met FotoClass of met ons via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

Tsjernobyl als vakantiebestemming?
N.a.v. het feit dat het op 26 april 2016 precies 30 jaar geleden was dat de ramp in Tsjernobyl plaatsvond en wij excursies naar de zone aanbieden, was Blini uitgenodigd om deel te nemen aan het radioprogramma van NPO “Langs de Lijn & Omstreken”. Door het overlijden van Prince duurde het item korter dan gepland, maar Wouter kon toch voldoende vertellen over de toeristen die deze plek bezoeken en de excursies die we aanbieden.

2 januari 2017

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door de deelnemers van de eerste fotoreis naar Chernobyl.

In Chernobyl

In Chernobyl