Boek gerust

Boekenmarkt in Georgië (foto: Job & Joke)Het coronavirus brengt veel onzekerheden en vragen over reizen met zich mee. Wij begrijpen goed dat reizigers aarzelen bij het boeken van nieuwe reizen. Met het oog op de onzekerheden rond het coronavirus en reizen hanteren wij daarom voor nieuwe reizen aangepaste annuleringsvoorwaarden.

Wij rekenen geen annuleringskosten indien 4 weken voor vertrek sprake is van de volgende situatie:

* het land van bestemming weigert Nederlanders en Belgen of verplicht deze in quarantaine te gaan.
* corona-maatregelen op de plaats van bestemming reizen serieus hinderen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als alle restaurants zijn gesloten of musea dicht blijven.
* de corona-situatie in het land van bestemming maakt dat reizen echt niet veilig is, bijvoorbeeld in het geval van bijzonder hoger besmettingscijfers of nieuwe virus-varianten.

Blini werkt in deze gevallen niet met de zogenaamde coronavouchers en betaalt (aan)betalingen gewoon direct terug.

Een ‘oranje’ reisadvies van de Nederlandse overheid in verband met corona is voor ons niet zonder meer reden de reis kosteloos te annuleren. Wij zijn van mening dat afhankelijk van de manier van reizen en van de bestemming reizen alsnog verantwoord kan zijn, zeker voor gevaccineerde reizigers.
Wij organiseren geen reizen naar gebieden op de ‘zeer hoog risico lijst’ van de Nederlandse overheid.

In Nederland en België zijn de vaccinatiecampagnes in volle gang. In de loop van de zomer van 2021 heeft iedereen die dit wil een vaccinatie ontvangen. We gaan ervan uit dat onze reizigers zich indien nodig laten vaccineren om het doorgaan van de reis mogelijk te maken. Als het weigeren van een vaccinatie leidt tot het moeten annuleren van een reis, hanteren we onze standaard voorwaarden en rekenen we gewoon annuleringskosten.

Als je ook vliegtickets door ons laat regelen, zijn er mogelijk wel annuleringskosten. Veel luchtvaartmaatschappijen werken op dit echter moment met soepeler voorwaarden maar de regels verschillen. Informeer hiernaar bij het boeken.

Houd er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

Je krijgt corona op reis of je vertoont symptomen? Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan (denk aan het omboeken van vluchten of verplichte quarantaine) komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig verlenen wij uiteraard wel hulp en bijstand. Medische kosten zijn normaal gesproken gedekt door de zorgverzekering.

Zie ook de informatiepagina over corona op onze website.

11 januari 2022

De foto bij dit bericht is gemaakt door Job & Joke, trouwe Blini-reizigers, in een boekenwinkel in Georgië.

Boekenmarkt in Georgië (foto: Job & Joke)