Children’s Day in Kerala

Children’s Day in KeralaIn november maakten Elleke & Guido een rondreis van 16 dagen door Kerala, Karnataka & Tamil Nadu. Ze stuurden ons regelmatig korte verslagen en foto’s, en hielden ons op die manier op de hoogte van hun wel en wee.

In onze reisbescheiden nemen we altijd de volgende zin op “Dingen lopen soms anders dan gepland: de trein heeft vertraging, de elektriciteit valt uit of een weg blijkt onbegaanbaar. Dit vraagt een zekere mate van flexibiliteit van onze reizigers.” Dat was in dit geval geen loze waarschuwing…

Bij aankomst in India bleek dat de regering van de een op de andere dag besloten had dat biljetten van 500 en 1000 rupee geen geldig betaalmiddel meer waren. Met de chauffeur (die zijn ‘zakgeld’ voor onderweg voor het grootste deel in die biljetten had gekregen) zijn ze veel uren zoet geweest om een bank te vinden die de niet meer bruikbare biljetten kon omwisselen of waar ze zelf geld konden opnemen. Behalve voor wat nervositeit zorgde dat ook voor onverwachte situaties en ontmoetingen. En alles kwam uiteindelijk toch goed.

Later zullen we nog een aantal stukjes en foto’s op onze website publiceren, maar we beginnen met onderstaand bericht: “Children’s Day in Kerala”.
“Om half twee vertrekken we naar de volgende bestemming Wayanad. Onderweg weer zeer afwisselende dingen gezien. Onderweg hadden we al wat gedoe over geld, geld zou niet goed zijn, want naast watermerk ontbrak iets, dat was bij tempel, maar ook weer bij de lunch, waar ze het geld niet aan wilden nemen. We konden er niet achter komen of het om “oud” geld ging, wel inwisselbaar bij banken of om vals geld.”
“Het is Children’s Day en nog wat. We zien er wat van als we bij ons hotel weggaan bij een school. Ze vieren het vooral op school, maar omdat er dan niet veel ouders en anderen komen kijken, gaan ze soms ook de straat op. Moeders ? lopen ook mee of het is omdat het ook vrouwen dag is, zijn we niet echt achter gekomen”

Ook op reis naar Zuid-India? Op onze website staan meerdere voorbeeldreizen door India, maar zoals altijd geldt: wij stellen graag een offerte voor een reis-op-maat voor je op. Vul daarvoor het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

31 december 2016

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Elleke & Guido

Children’s Day in Kerala

Children’s Day in Kerala

Children’s Day in Kerala

Children’s Day in Kerala