Coronavirus

Interactieve wereldkaart verspreiding coronavirusHoe gaat het met Blini ten tijde van Corona? Het is voor ons uiteraard een lastige periode. Sinds half maart is vrijwel geen enkele reiziger vertrokken. Wij zijn Blini begonnen uit liefde voor het reizen en het is dan bijzonder vervelend om eerder geboekte tours te moeten annuleren of verzetten.

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. We komen nu eindelijk toe aan zaken die door de drukte de afgelopen jaren zijn blijven liggen, zoals het plaatsen van reviews en foto’s van onze reizigers, het vaker uitbrengen van nieuwsbrieven en achterstallig onderhoud aan de website uitvoeren.

Coronavirus en reizen
Het coronavirus heeft de (reis)wereld in zijn greep. Veel landen hebben maatregelen genomen die reizen op dit moment ingewikkeld of onmogelijk maken. Andere Blini-bestemmingen zijn nu door het virus niet veilig genoeg om te kunnen bereizen. De situatie verandert met de dag en het is moeilijk te voorspellen hoe deze zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Inmiddels zijn vrijwel alle reizen voor dit najaar verzet naar 2021 of helemaal afgeblazen.

De Blini-landen
Alle Blini-bestemmingen zijn vooralsnog gesloten voor Nederlandse en Belgische vakantiereizigers.


Reisplannen?

Maak je ondanks – of misschien juist vanwege – de huidige situatie reisplannen voor 2021? We overleggen graag over aangepaste, soepeler, annuleringsvoorwaarden.

Tenslotte…
Veel van onze partners zijn actief in landen waar de overheid niet de steun kan bieden die in Nederland wel mogelijk is en hebben niet de kans gehad reserves op te bouwen. We leven met hen mee en hopen dat het reizen snel weer op gang komt.

2020 is een slecht jaar voor Blini Reizen. Maar omdat onze vaste kosten laag zijn en we in de 10 jaar van ons bestaan voldoende reserve hebben opgebouwd, is ons voortbestaan niet in gevaar en kijken we met vertrouwen naar de toekomst. Wij zijn dan ook al druk bezig met de voorbereidingen voor 2021.
En natuurlijk blijven we zo goed mogelijk op de hoogte van de situatie in de bestemmingen die we aanbieden en proberen daar zo goed en snel mogelijk op in te spelen.

21 december 2020

Kijk voor een up-to-date rapport op de interactieve wereldkaart van de World Health Organization of klik op het plaatje boven- en onderaan de pagina.

Interactive wereldkaart verspreiding coronavirus