de Canyons van Yangikala

Het gebergte van Yangikala Yangikala doet denken aan een land uit de boeken van Tolkien, ver weg en onherbergzaam, alleen te bereiken na een lange reis vol tegenslagen en gevaren.

Deels klopt de vergelijking: de Canyons van Yangikala liggen in Turkmenistan, ver weg, voorbij de Zwarte – en de Kaspische Zee, aan de rand van een eindeloze, dorre woestijn.

Maar de reis ernaar toe maak je per vliegtuig en per jeep met chauffeur en gids, comfortabel en veilig. Zodat je je volledig kunt wijden aan het schouwspel van de grillig gevormde bergen, waar ooit het water van de Kaspische zee tegenaan klotste. De natuurelementen creëerden in de loop van de tijd een verzameling van kastelen, torens en steile wanden, variërend in kleur van dieprood tot spierwit. De beste tijd om dit schouwspel te bewonderen is zonsondergang: dan lijken de canyons van Yangi Kala (“Vurige Vestingen”) in brand te staan.

Yangikala is onderdeel van twee van onze voorbeeldreizen uit ons Turkmenistan-programma: de 14-daagse rondreis Onbekend Turkmenistan en de 5-daagse bouwsteen West-Turkmenistan.

Natuurlijk kunnen we deze reizen naar wens aanpassen. Neem hiervoor contact met ons op per telefoon (030-3040031) of per email: info@blinireizen.nl.

28 maart 2013