De hoogtepunten van Noord-India in 20 dagen

De hoogtepunten van Noord-India in 20 dagenIn de 17e eeuw rouwde Mogol-keizer Shah Jahan om de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Hij liet zijn bouwmeesters een marmeren graftombe voor haar bouwen, net buiten Agra, de hoofdstad van zijn rijk. Bijna 4 eeuwen later is de Taj Mahal nog steeds een van de mooiste uitingen van liefde ooit.

Deze nieuwe 20-daagse reis voert je langs de paleizen en forten van kleurrijk Rajasthan naar de schitterende Taj Mahal. Na dit hoogtepunt reis je door naar de meest heilige plaats van India: Varanasi.

Varanasi is de spirituele hoofdstad van India. Het is de wens van iedere Hindoe om in deze stad te sterven, of in ieder geval gecremeerd te worden. Op de ghats (trappen) langs de oevers van de Ganges zijn dan ook iedere dag tientallen lijkverbrandingen. Direct hiernaast dompelen pelgrims zich onder in het water van de heilige rivier en zingen priesters hun gebeden.
Een bezoek aan Varanasi laat geen enkele reiziger onberoerd: de mystiek en de hectiek, leven en dood direct naast elkaar.

Meer weten over deze reis? Neem dan een kijkje op de pagina met het dagschema en de uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Natuurlijk kan deze reis naar eigen wens worden aangepast en uitgebreid.

Wil je advies over deze reis of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

22 oktober 2015