De meren van Kirgizië

De meren van KirgiziëBlini heeft sinds kort een nieuwe Kirgizië-reis in het aanbod: de meren van Kirgizië. in 15 dagen reis je per jeep door de bergen van dit Centraal-Aziatische land. Hierbij staan de twee mooiste meren van Kyrgystan centraal: Issyk-Kul en Song-Kul (‘Kul’ betekent overigens ‘meer’).

Tijdens het eerste deel van de reis volg je de oevers van het 182 kilometer lange en tot 60 kilometer brede Issyk-Kul dat prachtig gelegen is op 1600 meter hoogte en tussen besneeuwde bergtoppen. Vanaf de zuidelijke oever trek je tijdens enkele dagexcursies de Tien-Shan bergen in.

Hierna volg je de oude Zijderoute naar het zuiden. In de bergen niet ver van de Chinese grens overnacht je bij de oude karavanserai van Tash Rabat.

Je sluit de reis af aan de oevers van het op 3000 meter hoogte Song-Kul. In de weidse, ongerepte vlaktes en bergen rond het meer kun je uitstekend wandelen en paardrijden.

De foto´s bij dit bericht zijn gemaakt door twee studentes van hogeschool TIO in Utrecht. Begin 2014 wonnen ze de 1e prijs in de wedstrijd Touroperating, met een speciaal voor Blini uitgewerkte, originele rondreis door Kirgizië. In augustus wisselden ze de hoofdprijs in en maakten hun zelfontworpen reis. Ze deden hierbij ook Issyk-Kul en Son-kul aan. In het Kirgizië-album op onze Facebook-pagina vind je een selectie van de foto’s die Eline en Dasha maakten.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.