EK in de Oekraïne: Lviv

Koffiehuis in Lviv
Dit jaar organiseert de Oekraïne samen met buurland Polen het EK voetbal, voor Blini een reden om extra aandacht te besteden aan dit voor velen onbekende land.
In dit nieuwsbericht zetten we Lviv in het zonnetje, een van de gaststeden en tegelijk een van de mooiste en gezelligste steden van het land. Gelegen in het westen van de Oekraïne was Lviv was in zijn lange geschiedenis eerder bekend als Leopolis, Lemberg en Lwow.

De oude binnenstad is uitstekend bewaard gebleven en is dan ook als werelderfgoed erkend.
Lviv kun je het beste te voet ontdekken. Rondwandelend over de keienstraatjes kom je langs kerken en oude koopmanshuizen. Het centrum is autovrij en de rammelende Sovjet-trams voegen alleen maar toe aan de sfeer. Een van de leukste activiteiten in Lviv is het kijken naar mensen. Zoek aan het einde van de middag een plekje op een van de vele terrasjes (of in een van de sfeervolle koffiehuizen) en kijk hoe de halve stad langs komt flaneren.

Lviv is een leuke bestemming voor een lang weekend, maar is ook goed te combineren met een van de andere steden van de Oekraïne. Kiev en Odessa liggen bijvoorbeeld maar een comfortabele en leuke reis per nachttrein verder (zie onze8-daagse stedentrip).
Ook de stranden en bezienswaardigheden van de Krim zijn makkelijk bereikbaar. En natuurlijk is Lviv onderdeel van onze 12-daagse Oekraïne Rondreis. Vraag ons naar de mogelijkheden.