Estland: een 5*****-bestemming!

Onderweg in EstlandEls & Joachim maakten via ons een fly-drive van 8 dagen naar Estland. Ze combineerden een bezoek aan het mooie Tallinn met een rondreis door prachtige natuur, langs stille stranden en door landelijke dorpjes. Ze begonnen en eindigden in de hoofdstad en deden onderweg Tartu, Parnu en het eiland Saaremaa aan.
Weer thuis stuurden ze ons een kort verslagje van de reis, aangevuld met een aantal bijzondere foto’s. En ze plaatsten een beoordeelding van 5 sterren op Facebook! Hieronder vind je een aantal van hun tips.

“Je had ons wel niet gewaarschuwd hoe mooi dat Estland wel is. We hebben enorm genoten, het was echt idyllisch en verlaten pracht en rust in overvloed. Hieronder hebben we nog enkele tips en suggesties voor de volgende mensen die deze rondreis willen boeken.

1. Tallinn: Hotel Savoy Boutique was top en het restaurant MEKK, in het hotel, is een aanrader. We zijn trouwens in verschillende restaurants gaan eten uit de top 50-restolijst van Estland. Kwaliteit, superlekker en betaalbaar.
2. Sagadi Manor tips: zee/bos-wandeling in dorpje Altja vlakbij, je kan in de manor eventueel fietsen huren, wandeling in Käsmu, en je kan beer eten in Sagadi Manor (voor de liefhebbers, want dat hebben we zelf niet gedaan).
3. Tartu: De rit ernaartoe was supermooi, we zijn onderweg ook aan een meer gestopt voor een picnic, een plons zat er niet in, maar op een zonnige dag had dat zeker gekund.
4. Parnu: Heel mooi stadje, met mooie parken en huizen en kuuroorden, gezellige winkelstraat. Sauna’s moeten daar wel in zwemkledij en modder- en andere beautybehandelingen moeten best op voorhand gereserveerd worden. Restaurant toptip: Hea maa (Stond ook in de top-50-lijst). En het hotel (Villa Wesset) was ook hier weer heel verzorgd.
5. Pilguse Manor: de veerboot hadden we niet op voorhand besteld, maar dat was nu eigenlijk geen enkel probleem. Prachtig eiland en ook een prachtig landgoed. Een verborgen parel. Pure rust en afzondering (we waren de enige gasten, maar werden onthaald als familie). We hebben ook een rooksauna aangeboden gekregen, waar we ontzettend van genoten hebben. 10 op 10 voor Pilguse Mois! Ontbijt ook 10/10. tips in de buurt: Informatiecentrum in Loona Mois, op 10 minuutjes rijden, ook een lekker restaurant. Pure pracht in Laialepa laht (= wandeling) en Karujärv See (=zwemmen). En een welness in Kuressaare. Maar gewoon rondrijden op het eiland is sowieso al de moeite.

Algemeen: tof land, superreis, heel hard bedankt en we boeken zeker nog meer reizen uit jullie aanbod!”

Geïnteresseerd in deze fly-drive? Kijk dan op de pagina met reizen naar Estland. Op de Fly & Drive-pagina vind je meer voorbeeldreizen waarbij je zelf met de auto op pad gaat.

22 december 2018

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Els & Joachim.

Onderweg in Estland