Estse Eilanden

Accommodatie op de Estse eilandenDe laatste jaren weten steeds meer Nederlanders de Baltische Landen te vinden. Ze maken een stedenreis naar de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn of verkennen met de auto het platteland en de natuur. Verrassend genoeg wordt daarbij vaak een van de mooiste gebieden overgeslagen: de Estse eilanden Saaremaa, Hiiumaa en Muhu.
Misschien dat hier verandering inkomt nu de Volkskrant een artikel aan de eilanden heeft gewijd. In de krant van 30 maart neemt Anna Lillioja de lezers mee naar het eiland Saaremaa, waar zij in haar jeugd de vakanties doorbracht.

Ze beschrijft de rust en het landelijke leven op de Estse eilanden. Als je haar artikel leest, krijg je direct zin zelf ook te gaan kijken. Dat kan: Blini organiseert al 9 jaar self-drives naar Saaremaa, Hiiumaa en Muhu. Zie onze voorbeeldreizen Baltische Landen (21 dagen) en Estland Fly & Drive (8 dagen).
Het artikel van Anna Lillioja kun je lezen door op het icoontje hiernaast klikken: (PDF document).

De Baltische Landen vormen een uitzondering met de meeste andere bestemmingen in ons pakket: je hoeft niet persé in het vliegtuig te stappen om er te komen. Je kunt de reis vanaf thuis beginnen en doorrijden naar het Duitse Kiel. Hier stap je op de nachtboot en komt de volgende ochtend uitgeslapen aan in het Litouwse Klaipeda. Ook de andere twee landen zijn op deze manier vanuit Kiel te bereiken, zie het bericht Per boot naar de Baltics. Voor mogelijke reizen naar de Baltische landen zie onze pagina’s met voorbeeldreizen: Letland, Estland en Litouwen. N.B.: de genoemde reizen zijn altijd voorbeelden waarvan we denken dat ze een mooi uitgangspunt vormen voor een rondreis of stedentrip.

23 april 2019

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door onze reizigers.

Folkloristische dans op de Estse eilanden