Excursie Tsjernobyl & Pripjat

1-of 2-daagse excursie naar Tsjernobyl & PripjatIn de nacht van 26 op 27 april 1986, om 01:23 uur om precies te zijn, ontplofte reactor nummer 4 in de Tsjernobyl Kerncentrale. De brand, die als gevolg van de explosies ontstond, blies een grote wolk van radioactieve deeltjes de atmosfeer in. De wind verspreidde deze gifwolk over het grootste deel van de westelijke Sovjet-Unie en Europa.
Het ongeluk had grote gevolgen: duizenden mensen overleden in de jaren erna ten gevolge van de straling en tegelijk raakte een uitgestrekt gebied rond de kerncentrale radioactief besmet. Het veranderde voorgoed de manier waarop de wereld tegen kernenergie aankeek.

In 2016 is het 30 jaar geleden dat de ramp plaats vond. Nog steeds is een groot gebied rond Tsjernobyl, gelegen in het noorden van Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland (en toentertijd nog onderdeel van de Sovjet-Unie) onbewoonbaar. De stad Pripjat (of Pripyat) werd zwaar getroffen en is net als Tsjernobyl een spookstad geworden.

Een bezoek aan Tsjernobyl en Pripjat was al vaker onderdeel van een reis-op-maat die we voor eerdere reizigers maakten. Vanaf nu is de excursie standaard in ons programma opgenomen, in de vorm van een 1- of 2-daagse excursie waarbij je Kiev als basis hebt. Uiteraard zijn deze tours met allerlei veiligheidsregels omgeven en volkomen veilig. Kijk voor meer informatie op de pagina met de excursie-beschrijving. Natuurlijk kan de excursie worden verlengd met een bezoek aan Kiev, Lviv, Odessa of zelfs Moldavië. Ideeën vind je op de pagina met onze Oekraïne-reizen.

Wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

30 oktober 2015