Floortje langs de Pamir Highway

Floortje langs de Pamir HighwayFloortje Dessing volgt voor het programma 3 Op Reis van BNN de Zijderoute van Beijing naar Istanbul. Hiermee volgt zij de Blini Special Zijderoute (60 dagen), maar dan in omgekeerde volgorde.

In de derde aflevering van deze spectaculaire reis trekt ze vanuit Kirgizië langs de Pamir Highway het indrukwekkende en onherbergzame Pamir-gebergte binnen.

Heb je interesse in avontuur, cultuur en indrukwekkende natuur: kijken!

Op zondag 14 december kwam ze met de trein aan in Kashgar, de meest westelijk stad van China. Hiervandaan stak ze via de Irkestham-pas de grens over naar Kirgizië om zich daar voor te bereiden op haar tocht langs de spectaculaire Pamir Highway door Tadzjikistan.
Zondag 7 december was Floortje in Turpan, aan de rand van de Taklamakan-woestijn. Dit is dan wel het westen van China, maar Floortje laat zien dat de invloed van Centraal-Aziatische culturen overal terug te vinden is.

De afleveringen van haar reis kun je terugzien op NPO Start:
China
Kirgizië
Tadzjikistan.

Op onze facebook-pagina vind je een selectie van onze foto’s in het Pamir Highway-album.

Voor Blini is deze serie ook weer een reden om onze reizen door Tadzjikistan nog eens extra voor het voetlicht te brengen. Wil je advies over het reizen langs de Zijderoute, door Tadzjikistan of over de Pamir Highway, of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

8 februari 2015
bijgewerkt: 20 juli 2020