Inval in Oekraïne en onze reizen

Uitzicht over Lviv in betere tijden (foto: Blini Reizen)Blini Reizen is geschokt, boos en verdrietig over de gebeurtenissen in Oekraïne. We kennen het land goed en dat maakt het extra pijnlijk en moeilijk om te zien wat Oekraïne en haar bewoners wordt aangedaan.
Uiteraard heeft de oorlog consequenties voor ons werk. We zetten een en ander op een rijtje:
• We zijn voor onbepaalde tijd gestopt met het aanbieden van reizen naar Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland.
• We organiseren nog wel reizen naar Centraal-Azië (Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan, Tadzjikistan en Turkmenistan), de Kaukasus (Armenië, Georgië en Azerbeidzjan), Moldavië en de Baltische landen. Deze regio’s zijn niet betrokken bij de oorlog en er zijn op dit moment ook geen aanwijzingen dat dit gaat veranderen.
• Ook onze reizen naar Iran, India en Mongolië gaan gewoon door. China houdt de grenzen nog steeds gesloten vanwege corona.

Reizigers die eerder met ons naar Oekraïne gingen vragen of Blini direct via plaatselijke contacten hulp kan bieden. We adviseren om geld over te maken via officiële kanalen zoals het Rode Kruis. Voor sommigen kan het aanbieden van een opvangplek een optie zijn, kijk hiervoor op de website van Takecarebnb.

Onze gedachten zijn bij de Oekraïners.

9 augustus 2022

De foto bij dit bericht is gemaakt in betere tijden, vanaf de toren van het stadhuis in Lviv.