Iran steeds populairder

IranHet aantal toeristen dat Iran bezoekt is dit jaar explosief gestegen. Niet gek, na het akkoord met het westen en met Iran als veilige bestemming in een regio vol onrust en geweld. De verwachting is dan ook dat het toerisme de komende jaren flink blijft doorgroeien. Veel hotels zijn hierdoor ruim van tevoren volgeboekt en bij de bezienswaardigheden wordt het steeds drukker.

Bezoek daarom Iran nog dit najaar of volgend voorjaar. Dat KLM vanaf oktober 4 x per week rechtstreeks op Teheran gaat vliegen maakt dit alleen maar makkelijker.

Geïnteresseerd? Kijk voor ideeën bij onze voorbeeldreizen Iran.

Ter illustratie hierna een kort verslag van 2 van onze reizigers die in juni de “Klassiek Perzië-rondreis als uitgangspunt namen:
Langzaam loopt onze reis door Iran op zijn eind. Morgen rijden we weer naar Teheran en van daaruit hopen we zondag weer in Nederland te arriveren.
De reis is voor ons een unieke ervaring en tot nu toe prima verlopen. Op het vliegveld van Teheran werden we opgewacht door onze chauffeur Ali, met wie we het vanaf het begin goed konden vinden. Hij is een uitstekend chauffeur, heeft altijd goede zin en is steeds bereid ons met raad en daad bij te staan. Morgen in Teheran gaat zijn moeder voor ons koken. Wij zouden het op prijs stellen wanneer jullie onze tevredenheid over hem met de Iraanse reisorganisatie zouden willen delen.
Overal hebben we veel vriendelijkheid en oprechte interesse ervaren.
De hotels waren redelijk tot goed. Kamer in Isfahan heel matig, maar ligging fantastisch.
Wellicht is het zinvol om toekomstige reizigers naar Iran erop te wijzen dat je op een flink budget voor entrees moet rekenen. Zelfs voor de meest onaanzienlijke bezienswaardigheid wordt gemiddeld 200.000 rial (ongeveer € 5,-) entree gevraagd.
Maaltijden zijn echter zeer betaalbaar, aanbod aan restaurants beperkt.
Voor ons als westerlingen was het bezoek aan Qom en de tombe van Fatima een belevenis. De gids Sudabeh die de laatste dag met ons optrok in Teheran sprak uitstekend Engels en was goed geïnformeerd. Met haar hebben we het uit twee musea bestaande nationale museum bezocht waar ze ons door de collectie leidde. Na de lunch hebben we met haar Teheran bekeken vanuit de uitkijktoren.
Ik voeg nog een foto toe van de gezellige en gastvrije avond bij de familie van Ali.

Wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

31 augustus 2016

De foto hieronder is gemaakt door Hans en Thei, op bezoek bij de familie van chauffeur Ali.

Op bezoek bij de familie van chauffeur Ali