Kerala, India ‘light’

Bezoek Blini Reizen aan de KTM 2018Blini Reizen is vaste bezoeker van de Kerala Travel Mart, een 2-jaarlijkse reisbeurs georganiseerd in Kerala, de deelstaat in het uiterste zuiden van India. We zijn er graag bij, aangezien hier de nieuwste hotels, trends en bezienswaardigheden worden aangeboden. Er staan veel hoteliers en eigenaren van homestays, maar ook lokale bureaus die excursies en andere diensten aanbieden. Daarnaast is onze eigen vertrouwde plaatselijke agent aanwezig die alle Blini-reizigers al vele jaren gastvrij en hartelijk ontvangt.

De stad waar de beurs wordt gehouden, Cochin (of Kochi), is een van Blini’s favorieten in het zuiden van India. Het stadsdeel Fort Cochin ligt aan de Arabische zee en we vinden hier Britse, Portugese en ook Nederlandse koloniale geschiedenis. De specerijen verhandeld door de VOC kwamen ook hier vandaan. In de stoffige kleine straatjes van Fort Cochin dwaal je rond in een stukje exotisch Nederlands verleden. Je ziet namen als “Dutch Cemetery” en “Dutch Palace” en een aantal koloniale huizen is vandaag de dag omgetoverd tot kleinschalige hotels.

De insteek van de KTM beurs dit jaar was de lokale cultuur waarbij reizigers steeds meer de kans krijgen het leven van de lokale bevolking van dichtbij mee te maken. Zo is bijvoorbeeld het aantal homestays enorm toegenomen de afgelopen jaren en dit is niet zonder reden. Het is een bijzondere ervaring en simpelweg heel erg leuk om bij een lokale familie te verblijven, waar je overigens wel een eigen kamer en badkamer hebt, en waar de vrouw des huizes de heerlijkste lekkernijen op tafel zet. En die zijn heel welkom na een dag van activiteiten. Wandelen, ruiken en proeven in de koffie- of theeplantages, een bezoek aan een tribal village, een fietstocht door de omgeving of simpelweg een boek lezen op het terras. Een verblijf in een dergelijke homestay raden we zeker aan in de bergregio’s Munnar, Thekkady en Wayanad. In onze reizen naar Zuid-India verblijven we deels in homestays.

De staat Kerala is een prachtige regio waar je kennismaakt met het koloniale verleden en een gevarieerde natuur. Voor diegenen die India misschien te heftig vinden als reisbestemming: deze regio biedt een 100% India-ervaring, maar is tegelijkertijd een soort India ‘light’. Kerala is dan ook een perfecte eerste ontmoeting met dit ongelooflijk diverse land dat eigenlijk de titel van continent verdient.

Dit jaar was het Martine die Blini Reizen op de KTM vertegenwoordigde. Ze versterkt sinds enige tijd het Blini-team en een bezoek aan de KTM was voor haar een uitgelezen manier om kennis te maken met India, een voor haar nieuwe bestemming. Want behalve dat Martine op de beurs een groot aantal medewerkers van onze plaatselijke agent kon ontmoeten, heeft ze de gelegenheid gebruikt om na afloop van de beurs een korte tour door Kerala te maken. De tekst hierboven is van haar hand, evenals de foto’s bij dit bericht.

Geïnteresseerd om zelf die kant op te gaan? Kijk dan voor meer informatie op onze reizen naar India-pagina.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

5 oktober 2018

Logeren in een homestay

NB: de foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Martine