Lente in Bakoe

Lente in BakoeBakoe is voor de meeste bezoekers een grote verrassing. Het is zonder meer de meest dynamische stad van de Kaukasus. De reden? Olie!

De prachtige panden uit begin 20e eeuw en de glanzende nieuwbouw die nu de skyline bepaalt, zijn allemaal neergezet met oliegeld. Als je vanaf de brede boulevard over de Kaspische zee uitkijkt, zie je de boorplatforms. En een zeewind brengt altijd de geur van olie met zich mee…

Drie Blini-tips voor een bezoek aan Bakoe:
• Zoek aan het begin van de avond de brede wandelpromenade langs de Kaspische zee op. Tout Bakoe flaneert en vermaakt zich hier, en de terrasjes van de theehuizen zijn afgeladen.
• Maak een excursie naar het Absheron-schiereiland ten noorden van de stad. Je rijdt langs de vervuilde olievelden die rond 1900 de helft van de wereldolieproductie verzorgden, stopt bij een oude vuurtempel en beklimt een middeleeuwse wachttoren.
• Verlaat de stad voor twee dagen en rijd via het stadje Quba de bergen van de Kaukasus in. Na een prachtige rit bereik je het dorpje Xinaliq dat spectaculair op een bergrug ligt. Je overnacht hier in een eenvoudig hotel voordat je de volgende dag terugkeert naar de hectiek van Bakoe.

Nieuwsgierig geworden naar Azerbeidzjan en Bakoe? Voor een voerproefje zie de laatste aflevering van de serie ”De bergen achter Sotsji”. In de laatste aflevering doet Jelle Brandt Corstius o.a. Bakoe aan.

Voor mogelijke reizen naar Azerbeidzjan zie onze pagina voorbeeld-reizen.

Of kijk naar een selectie van foto’s die we tijdens onze reizen hebben gemaakt.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

23 april 2014