Nieuw bij Blini: Iran!

Nieuw bij Blini: Iran!Blini Reizen verlegt de grenzen en is nu ook actief in Iran. Azuurblauwe koepels, levendige bazaars, een duizenden jaren oude cultuur en gastvrije mensen. Het vroegere Perzië is een fascinerende bestemming voor iedereen met interesse in geschiedenis en cultuur. Bovendien bezit het een grote verscheidenheid aan landschappen.

Op onze website staan vier voorbeeldreizen door Iran. Maar zoals altijd: wij stellen graag een offerte voor een reis-op-maat voor je op.

Iran is vaak negatief in het nieuws, maar het is absoluut een veilig land om rond te reizen. De Iraniërs zelf zien buitenlanders graag komen. En het is bijzonder om rond te lopen op de mooiste locaties, zonder de grote groepen toeristen die je in sommige andere landen wel tegenkomt.

Past Iran in het aanbod van Blini Reizen? Zeker wel! Iran is historisch en cultureel gezien nauw verbonden met typische Blini-landen als Oezbekistan, Turkmenistan en Tadzjikistan. Al in de 6e eeuw voor Christus maakten grote delen van deze landen deel uit van Perzische rijk. En in de 14e eeuw veroverde de Oezbeekse Timur Lenk Iran. Iedereen die na een bezoek aan de Oezbeekse stad Samarkand ook Iran bezoekt, herkent de architectuur. Tadzjiek, de taal van Tadzjikistan, is verwant aan Perzisch.
Verder was het westen van Iran korte tijd onderdeel van het Armeense rijk en is 16% van de bevolking van Iran etnisch Azeri.

Op onze facebook-pagina vind je een selectie van onze foto’s in het Iran-album.

Wil je advies over het reizen door Iran of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.