Nieuwe editie Dominicusreisgids Georgië en Armenië

Dominicusreisgids Georgië en ArmeniëDe Dominicusreisgids Georgië en Armenië was de best verkochte Dominicusreisgids van 2019. Daarom is er nu een nieuwe – geheel herziene – editie van deze gids is verschenen.
Georgië en Armenië liggen in de Zuidelijke Kaukasus en behoren tot de minst bekende landen van Europa. Tegelijkertijd zijn het zeer aantrekkelijke bestemmingen: in Georgië vind je de hoogste bergtoppen van Europa en in Armenië de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Ook zijn de lokale inwoners er bijzonder gastvrij: ze behandelen toeristen als hun persoonlijke gasten.

Beide landen maken de laatste jaren een positief veranderingsproces door. Veel cultureel erfgoed is gerestaureerd en de infrastructuur is flink verbeterd. Daardoor is het land een stuk toegankelijker geworden voor de toerist en zijn er veel nieuwe bezienswaardigheden ontsloten. In deze update vind je daarom veel nieuwe informatie en bestemmingen, als ook veel nieuwe foto’s gemaakt door de auteur zelf.

De Zuidelijke Kaukasus behoort tot de minste bekende maar tegelijkertijd tot de meest aantrekkelijke regio’s van Europa. Sinds het tv‐programma Wie is de Mol er neerstreek, is de interesse wel toegenomen, maar nog altijd is het aantal toeristen dun gezaaid. Toch valt hier veel te zien en te beleven: je vindt in Georgië de hoogste bergtoppen van Europa en in Armenië de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Ook zijn de lokale inwoners er bijzonder gastvrij: ze behandelen toeristen als hun persoonlijke gasten. Beide landen maken de laatste jaren een positief veranderingsproces door. Veel cultureel erfgoed is gerestaureerd en de infrastructuur is flink verbeterd. Daardoor is het land een stuk toegankelijker geworden voor de toerist. Sportievelingen kunnen prachtige wandel-­ en klimtochten maken naar maagdelijke bergtoppen en middeleeuwse kloosters. Ook liefhebbers van jeepsafari’s, historische thermen of zeestranden komen in deze landen ook goed aan hun trekken. De laatste editie van Dominicus Georgië en Armenië was de besteller van de Dominicus­‐reisgidsen in 2019! In deze nieuwe 6e editie heeft historicus Karel Onwijn dankzij recente rondreizen weer de nodige nieuwe bestemmingen kunnen toevoegen en andere kunnen updaten. Ook heeft hij weer vele nieuwe zelfgemaakte foto’s toegevoegd. De auteur heeft langere perioden gewoond en gewerkt in de voormalige Sovjet‐Unie (als correspondent). Nu begeleidt hij rondreizen en traint hij expats die in deze regio gaan werken.

De herziene Dominicusgids Georgië en Armenië is o.a. te koop bij Bol.com. Voor recensie­-exemplaren, een interview met de auteur of meer informatie over de boekpresentatie kun je contact opnemen met Sanne Steele Nicholson: ssn@gottmer.nl of 023-5411594. Meer Dominicus-reisgidsen vind je op de website van Gottmer.

En zoek je na het lezen van dit bericht inspiratie om op pad te gaan naar de Kaukasus? Op onze website staan meerdere voorbeeldreizen naar Georgië en Armenië, maar zoals altijd geldt: wij stellen graag een offerte voor een reis-op-maat voor je op. Vul daarvoor het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

27 maart 2020

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Karel Onwijn (© Karel Onwijn)

het Gergeti-kerkje bij Stepantsminda