Novgorod

Novgorod
Novgorod is een van de oudste steden van Rusland. De ligging aan de rivier, de oude kerken, het indrukwekkende Kremlin en de ontspannen sfeer maken het ook tot een van de mooiste en meest sfeervolle steden.
Omdat wij onze reizigers graag met Novgorod kennis laten maken, krijgt iedereen die nog deze zomer een reis naar Nogvorod boekt (juli of augustus 2012 boeken, vertrek mag later) gratis een stadsexcursie met gids.

Novgorod stond als belangrijk economisch en cultureel centrum aan de basis van het huidige Rusland. Beschermd door moerassen en stadsmuren was het de enige Russische stad die niet door de Mongolen werd veroverd en vernietigd. In de stad staan meer dan 50 kerken. De meest bijzondere is de Sint Sophia kathedraal, waarschijnlijk het oudste gebouw in Rusland dat nog in gebruik is. De kerk werd gebouwd in de 11e eeuw. Het indrukwekkende Kremlin van Novgorod beheerst het centrum van de stad en heeft verschillende kerken en musea binnen zijn muren.
Een bijzonder aspect van Novgorod is de ligging aan de rivier en de landelijke omgeving. Als je vanuit het Yuriev klooster, het oudste klooster van Rusland, over de rivier uitkijkt is er maar weinig dat herinnert aan de moderne tijd.

Op onze website kun je drie voorbeeldreizen vinden waar Novgorod deel van uitmaakt: Oud Rusland, stedentrip Rusland en het 5-daags pakket Pskov & Novgorod. Maar Novgorod is ook goed te bezoeken in combinatie met alleen Sint-Petersburg of natuurlijk als zelfstandige bestemming voor een uitstapje van 3 of 4 dagen.

Novgorod is een van Blini’s favoriete steden. En omdat we graag onze reizigers kennis laten maken met deze sfeervolle stad, krijgt iedereen die nog deze zomer (juli of augustus 2012 boeken, vertrek mag later) een boekt gratis een stadsexcursie met gids.

geplaatst op 22 juli 2012
bijgewerkt op 1 mei 2020