Oekraïne: Kiev

In juni organiseert de Oekraïne samen met buurland Polen het EK voetbal, voor Blini een reden om extra aandacht te besteden aan dit voor velen onbekende land. In dit nieuwsbericht zetten we Kiev in het zonnetje, de hoofdstad van het land. Kiev is een geweldige stad die zoveel heeft te bieden dat je haar na een paar dagen met spijt verlaat.

Glanzend gouden kerkkoepels herinneren aan het verleden als hoofdstad van een groot en machtig rijk. Andere gebouwen, waaronder de prachtige opera, stammen uit de tijd dat Kiev onderdeel was van het rijk van de tsaren. En nadat een groot deel van de stad in de Tweede Wereldoorlog was verwoest werd het centrum herbouwd in het beste dat de Stalinistische architectuur had te bieden.

Maar Kiev is geen stad van het verleden. Luxe winkels, goede restaurants en een bevolking de ongeacht het weer grotendeels op straat leeft, zorgen voor een levendig straatbeeld.
In de zomer verzamelen veel inwoners van Kiev zich op de eilanden in de rivier de Dnjepr, waar dan overal terrassen zijn verschenen en op barbecues heerlijke sjasliks worden klaargemaakt.
Voetballiefhebbers moeten vanaf het centrale plein de korte wandeling maken naar het stadion van Dynamo Kiev, dat verzonken in een heuvel aan de rivier midden in het centrum ligt.

Blini Reizen organiseert een stedentrips naar Kiev en rondreizen door de Oekraïne waarbij naast Kiev ook steden als Lviv en Odessa worden aangedaan. Maar het is ook mogelijk Kiev te combineren met bijvoorbeeld Moskou of Wit-Rusland.