Oezbekistan

Oezbekistan is het meest bekende en meest bezochte land van Centraal-Azië. Dit heeft alles te maken met de drie legendarische steden binnen haar grenzen: Khiva, Buchara en Samarkand. Het zijn fascinerende plekken met prachtige madrassas en minaretten, waar het verleden tastbaar en de ontmoeting tussen verschillende culturen nog steeds zichtbaar is.

Als je meer tijd hebt, kun je overwegen om Oezbekistan te combineren met een van de buurlanden: het gesloten Turkmenistan, het bergachtige en nauwelijks bezochte Tadzjikistan of Kirgizië, bij reizigers geliefd door de prachtige natuur en fascinerende nomadische cultuur.

Op onze website staan twee voorbeeldreizen naar Oezbekistan. Naast een reis langs alleen de drie beroemde steden (en natuurlijk de hoofdstad Tasjkent) vind je ook een Centraal-Azië rondreis die Oezbekistan combineert met de buurlanden Turkmenistan en Tadzjikistan. Maar natuurlijk zijn er meer mogelijkheden: bezoek bijvoorbeeld Nukus en de voormalige oevers van het Aral-meer, ga wandelen in de bergen of slaap in een traditionele yurt.