Onze man in Kazachstan

Kazachstan, het enige land van de voormalige Sovjet-Unie dat nog in ons programma ontbreekt, staat al heel lang op het lijstje van nieuwe Blini-bestemmingen. Maar voordat we het land in ons aanbod zouden opnemen, wilden we er eerst zelf een kijkje nemen.

Begin oktober was het zover: Wouter vloog naar hoofdstad Astana voor een eerste kennismaking met dit voor velen onbekende land. Daar werden de bekende highlights bezocht, waaronder de Bayterek-toren. De voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kazachstan was natuurlijk een mooie bonus! Na Astana was Alma-Ata aan de beurt, waar na een stadstour een bezoek aan de befaamde Medeo-ijsbaan op het programma stond.

Kazachstan vormt een goede aanvulling op alles wat de omringende landen te bieden hebben, vooral door steden als Astana en Almaty en de bergen in het zuiden. En dat de visumplicht voor Nederlanders is afgeschaft, maakt een bezoek aan deze nieuwe bestemming alleen maar aantrekkelijker.

Vanaf Almaty reisde Wouter door naar de Kirgizische hoofdstad Bishkek. Hier stonden o.a. een ontmoeting met onze lokale agent, een stadstour en een excursie naar de prachtige Ala-Archa vallei op het programma.

Van het eerste deel van de reis, tot aan de grens met Kirgizië, vind je een selectie van zijn foto’s in het Kazachstan-album.

Wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

30 oktober 2015

Wouter in Astana