Op bezoek bij de Georgische ambassadeur

Mr. Shota Gvineria, Ambassador of Georgia to the Kingdom of the NetherlandsTer voorbereiding op een studiereis naar Georgië werd Blini Reizen gisteravond ontvangen door dhr. Shota Gvineria, de “Ambassador of Georgia to the Kingdom of the Netherlands”.
Aanleiding voor deze reis was het winnen van een retourticket naar Tbilisi op de Georgian Cultural Days, in mei van dit jaar. Tijdens ons bezoek aan de ambassade spraken we over de invulling van ons programma en de manier waarop Georgië bekender kan worden gemaakt bij het Nederlandse publiek.

Hoewel we Georgië al goed kennen uit eerdere bezoeken (waarvan de eerste in 2000) is deze reis een mogelijkheid om nieuwe hotels te inspecteren en bepaalde regio’s opnieuw te verkennen. Zo staat er o.a. een excursie naar Kazbegi gepland.

Prijsuitreiking tijdens de Georgian Cultural Days
Voor een verdere invulling van het programma zal de ambassadeur komende week contact opnemen met het Georgisch Verkeersbureau en met AirBaltic, de maatschappij die de tickets beschikbaar heeft gesteld.

Ook de Georgische keuken en Georgische wijnen zullen we niet onbeproefd laten: het culinaire aspect is de invalshoek voor een artikel van de andere prijswinnaar, reisjournaliste Harmke Kraak.

Bij terugkomst zijn we gevraagd om verslag uit te brengen van onze ervaringen, een uitnodiging waar we natuurlijk graag gehoor aan geven!

13 augustus 2011