Pamir-grens tussen Tadzjikistan en Kirgizië weer open!

 De grenspost bij Kyzyl-Art (foto: Blini Reizen)Goed nieuws uit Centraal-Azië: Tadzjikistan en Kirgizië hebben hun grens in de Pamirs weer geopend. De doorgang was jarenlang gesloten als gevolg van een conflict over de precieze grenzen van/het watergebruik in de Fergana-vallei.
De grens tussen beide landen in de Fergana-vallei zelf is nog steeds gesloten, maar hier kunnen reizigers via Oezbekistan van het ene naar het andere land reizen. In de Pamirs was omreizen via een ander land geen optie. Dat de grenspost hier weer open is, betekent dat je eindelijk de beroemde Pamir Highway weer van begin tot einde kan volgen.

De Pamir-grenspost is de mooiste en meest onherbergzame van de Blini-grenzen. De grens is getrokken op de 4.280 meter hoge Kyzyl-Art pas, midden in de woeste natuurpracht van de Pamirs. Het heropenen van de grens maakt het weer mogelijk om de beroemde Pamir Highway helemaal te volgen, van het begin in Dushanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, tot het einde in Osh, in het westen van Kirgizië.
Overigens is de grens alleen geopend voor buitenlanders. Het betekent dat je op de grens overstapt van een Tadzjiekse jeep in een Kirgizische jeep.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het
offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

20 april 2024

De foto’s zijn gemaakt door Blini Reizen

Richting grensovergang bij Kyzyl-Art tussen Tadzjikistan en Kirgizië (foto: Blini Reizen)

Richting grensovergang bij Kyzyl-Art tussen Tadzjikistan en Kirgizië (foto: Blini Reizen)