Roadtrip: Belarus

Minsk by nightIn september doorkruisten Lizan en haar zoon Jonne in een huurauto het voor velen nog onbekende Belarus (Wit-Rusland). Hun roadtrip startte in de Litouwse hoofdstad Vilnius en eindigde in het Letse Riga. De tocht voerde o.a. langs de belangrijkste hoogtepunten van Wit-Rusland: de steden Grodno, Brest, Minsk, Vitebsk en Polotsk.
Van hun reis maakten ze een verslag, Lizan in woorden en Jonne in beelden. Beiden geven een mooi inkijkje in het leven van alledag.

Minsk is duidelijk een grote stad met navenant druk verkeer. Maar de mens rijdt rustig. Geen gescheur, geen bumperkleven of getoeter. Wanneer je iemand voorbij laat gaan word je bedankt door knipperende lichten. Bij het benzine tanken komt de vraag waar we vandaan komen; “Holland”. Enthousiast volgt: Aah, Gullit! I love you. Zoals iedere keer overigens enthousiast gereageerd werd als we vertelden waar we vandaan kwamen.
Het complete verslag is te vinden op onze Facebook-pagina.

Op website van Jonne vind je een selectie van zijn foto’s gemaakt met mobiel (Wit-Rusland, Litouwen en Letland) en met camera (Wit-Rusland, Litouwen en Letland).

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

1 november 2014