Sister Pelagia: detective-non in Rusland

Pelagia and the White Bulldog door Boris Akunin (foto: Orion Publishers)Vertaald uit het engels van de website van de uitgever van het boek, Orion Publishing: “Samenzweringen van honden, afgewezen minnaars, moorddadige hebzucht, jaloezie, politiek, macht en breien: Pelagia and the White Bulldog markeert het begin van een verslavend vermakelijke nieuwe misdaadserie van de internationaal bestsellerauteur Boris Akunin.
In de laatste dagen van de negentiende eeuw wordt het kleine Russische stadje Zavolzhsk uit zijn slaperige plattelandsbestaan geschud door de komst uit Sint-Petersburg van een synodisch inspecteur met een verborgen agenda en een gevaarlijk overtuigende manier van doen.

Ondertussen is op het nabijgelegen landgoed Drozdovka een van de gewaardeerde witte Bulldoggen – gewaardeerd vanwege zijn ene bruine oor en zijn neiging tot kwijlen – van de chagrijnige vrouw des huizes vergiftigd. De oude weduwe is naar haar bed gegaan, ziek van angst dat haar twee overgebleven honden een soortgelijk lot zullen ondergaan, en de vele potentiële begunstigden van haar zullen angstig wachten om te zien of ze al dan niet zal herstellen.

Zuster Pelagia: bebrilde, sproeten, jammerlijk onhandig en verbazingwekkend vindingrijk wordt door de bisschop van Zavolzhsk opgeroepen om de dood van de buldog te onderzoeken. Maar haar onderzoek neemt al snel een veel sinistere wending wanneer twee onthoofde lichamen aan de rand van het landgoed uit de rivier worden getrokken”.

29 mei 2021

De foto op deze pagina komt van de website van Orion Publishers