Studiereis Georgië & Armenië

Begin november bezocht Blini weer twee van haar favoriete landen: Georgië en Armenië. De korte reis was georganiseerd door de Poolse luchtvaart-maatschappij LOT en bedoeld om contacten te leggen en beide landen beter te leren kennen. En hoewel we al meer dan eens in Armenië en Georgië zijn geweest, kwamen we weer enthousiast en vol nieuwe ideeën terug Georgisch tafelen

Onderdeel van de studiereis was een bezoek aan de provincie Khaketi, in het oosten van Georgië. Deze provincie staat bekend om zijn uitstekende en originele keuken, maar vooral om zijn wijnen: de oorsprong van de wijnbouw ligt in Khakheti! Dat de bewoners al duizenden jaren wijn verbouwen is te merken aan de tientallen unieke druivensoorten, de kwaliteit en de centrale plaats die de drank inneemt in de cultuur en het dagelijks leven.

Om onze reizigers kennis te laten maken met de prachtige natuur van Khaketi, zijn wijnen en zijn keuken organiseren we een speciale culinaire excursie. Tijdens deze dagexcursie vanuit Tbilisi bezoek je meerdere professionele wijnhuizen, waar je al proevend de Georgische wijnen leert waarderen. Ook een familieboerderij staat op het programma: hier drink je wijnen die op traditionele wijze zijn gemaakt en in grote terracotta potten worden bewaard.
Kennismakingsreis LOTOok de lunch is bij een lokale familie en wordt gegeten aan een tafel vol met Georgische lekkernijen. Dit betekent dat je niet alleen de keuken maar ook de beroemde Georgische gastvrijheid leert kennen.

Deze dagexcursie kost normaal € 90,- per persoon. Maar omdat we ons enthousiasme voor de Georgische keuken en wijn graag delen betaal je maar € 45,- per persoon, mits je de deze nog in 2011 boekt. Transport, gids, lunch en wijnproeven zijn inclusief.

26 november 2011