Tadzjikistan Nationaal Park op UNESCO-lijst

Tadzjikistan Nationaal ParkOp 21 juni jl. heeft de UNESCO het Tadzjikistan Nationaal Park (en daarmee een groot deel van het Pamir Gebergte) toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Deze benoeming van de voor velen nog onbekende Pamir-regio, heeft hopelijk positieve gevolgen voor de ontwikkeling van het toerisme in Tadzjikistan.

Het park heeft een oppervlakte van meer dan 2,5 miljoen hectare en bestaat uit hoge plateaus en ruige bergtoppen, sommige van meer dan 7000 meter hoog (waaronder de Peak Ismoil Somoni en de Peak Lenin).

In het park bevinden zich 1085 gletsjers (waaronder de grootste buiten het Poolgebied), 170 rivieren en meer dan 400 meren. Je vindt er een rijke flora waar zeldzame vogels en zoogdieren (als het Marco Polo-schaap, het sneeuwluipaard en de Siberische steenbok) een schuilplaats vinden.

De Pamir regio is voor Blini Reizen al sinds vijf jaar een favoriete (misschien wel de meest favoriete) bestemming in ons programma-aanbod. We reisden er een aantal weken rond, maakten kennis met de indrukwekkende natuur en de vriendelijke bevolking.
De soms eenvoudige voorzieningen, de hoogte, de wandelingen, de lange afstanden over onverharde wegen maken dit een vrij zware reis. De beloning is er echter naar: een ontdekkingstocht door een van de mooiste en meest ongerepte gebieden ter wereld.

Is je interesse gewekt? Kijk dan voor meer informatie op onze reizen naar Tadzjikistan-pagina.

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het
offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.