Terugblik Beurs voor Bijzondere Reizen 2023

Wouter & Irene op de Beurs voor Bijzondere Reizen 2023Het eerste weekend van januari stonden we voor de tiende keer in de Beurs van Berlage, sinds evenveel jaar de locatie van de Beurs voor Bijzondere Reizen, een evenement waar met name kleine gespecialiseerde reisorganisaties zich presenteren. Voor Blini Reizen is het dé plek om geïnteresseerde reizigers te ontmoeten, met hen van gedachten te wisselen en hen te adviseren. Ook zien we steeds meer oude klanten die gedag komen zeggen, hun ervaringen met ons delen en zich oriënteren op een nieuwe reis.

Hieruit ontstaan soms gesprekken tussen oude en mogelijke nieuwe klanten, waarbij de eerste groep informatie en tips uit de eerste hand kan delen. Frans, (schoon)vader, medereiziger en adviseur, springt dan regelmatig bij met zijn persoonlijke tips. Hij is al vanaf het begin ieder jaar beide dagen aanwezig om te vertellen over zijn reiservaringen, vaak aan de hand van de prachtige fotoboeken die hij zelf heeft gemaakt. Vooral zijn boek “de Pamir” roept veel reacties op: er zijn zelfs reizigers die op basis van alleen de foto’s in dit boek de reis Oezbekistan & de Pamirs hebben geboekt!

Omdat zich in de loop van de tijd steeds meer bezoekers aan onze kraam meldden, lukte het met z’n drieën niet meer om op piektijden iedereen binnen redelijke tijd te woord te staan. Daarom hebben we sinds een aantal jaar ondersteuning van tijdelijke Blini-collega’s, die 1 of 2 dagen de stand met ons bemannen en geïnteresseerden te woord staan. Hoewel niet iedereen kennis heeft van alle bestemmingen die wij aanbieden, is het Blini-concept bekend en heeft iedereen zonder uitzondering veel reiservaring, vaak ook als reisleider. Dat geldt zeker voor Matthijs, die net als in 2020 aanwezig was om geïnteresseerden te woord te staan. Intussen kent hij ons aanbod minstens zo goed als wijzelf, dus we waren blij dat hij er weer was.

Net als andere jaren gaf Wouter zowel op zaterdag als op zondag een presentatie. Dit keer was het onderwerp “Ontdek Centraal-Azië en Oezbekistan”. De opkomst was prima en naderhand meldde een aantal luisteraars zich aan de kraam voor extra informatie.

We kijken terug op een succesvolle beurs met veel leuke ontmoetingen.

Wouter, Irene, Frans & Matthijs.

12 januari 2023

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt bericht tijdens de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam

Beurs van Berlage: team 2023
Het 2023-team: Wouter, Matthijs, Irene & Frans
Beurs van Berlage: team 2023
Het 2023-team: Wouter, Matthijs, Irene & Frans
Beurs van Berlage: team 2023
Laat die reizigers maar komen!
Beurs van Berlage: team 2023
Even pauze en overleg op een rustig moment
Beurs van Berlage: team 2023
Irene & Frans in onze kraam met fotoboeken (van onszelf, Frans, Job & Joke), verzameling wodkaflessen, doosje visitekaartjes (door Roos) en banner met meneer Joshi uit India