Terugblik beursweek 2019

Terugblik Beurs voor Bijzondere Reizen 2019 & vakdag Vakantiebeurs UtrechtVorige week zaterdag bouwden we – zoals ieder eerste weekend van januari – onze stand weer op in de sfeervolle Beurs van Berlage in Amsterdam. De Beurs voor Bijzondere Reizen is al sinds 2012 voor Blini de beste plek om reizigers te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in de landen die we aanbieden. Veel van hen hebben al een idee van hun bestemming en een mogelijke route, en dan is het leuk en zinvol om van gedachten te wisselen. Ook de fotoboeken gemaakt door Frans, sinds jaar en dag onze adviseur en altijd present op de beurs, vormden vaak een aanleiding tot een gesprek.

Wat opviel is dat er steeds meer vaste reizigers langskwamen om even gedag te zeggen, hun ervaringen te delen en/of zich te oriënteren op een nieuwe reis. Hieruit ontstonden soms gesprekken tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ klanten, waarbij de eerste groep informatie en tips uit de eerste hand kon delen.

Dit jaar hadden we voor het eerst de Kaukasus als onderwerp voor onze presentaties gekozen, een combinatie van Azerbeidzjan, Georgië & Armenië. Naast onze eigen foto’s mochten we die van Job & Joke gebruiken, vaste klanten sinds een aantal jaar. In 2018 maakten ze met ons een rondreis door deze 3 landen en stuurden ons een prachtig digitaal fotoboek na afloop. De presentaties werden bijzonder goed bezocht. Op zaterdag bleek de Verweij-zaal zelfs te klein, gelukkig had Wouter zondag de Veilingzaal tot zijn beschikking.

Verder waren we blij met de aanwezigheid van Martine, ze ondersteunt Blini Reizen sinds 1 januari. Met haar uitgebreide reiservaring en achtergrond in de reiswereld stond ze geïnteresseerden met enthousiasme en kennis van zaken te woord.

De Vakantiebeurs in Utrecht start altijd in de week volgend op de beurs in Amsterdam. Voordat de deuren voor het grote publiek opengaan is er de Vakdag, voor veel reisorganisaties dé mogelijkheid om bij te praten met hun partners uit het buitenland (de zgn. lokale agenten), hun collega’s, luchtvaartmaatschappijen en andere organisaties uit de reiswereld.
We hadden afspraken met onze agenten uit China, Georgië, Rusland, Estland, Letland & Litouwen en Turkmenistan. Het was nuttig om het afgelopen jaar te evalueren en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Maar ook gewoon leuk om hen weer te zien, soms is het contact al van 10 jaar terug. Voor ieder van hen hadden we een persoonlijke attentie: natuurlijk de onvermijdelijke stroopwafels, maar ook wat Nijntje-spullen voor degenen met kleine kinderen.

We kijken terug op een succesvolle week met veel leuke ontmoetingen!

Het eerste weekend van 2020 kun je ons weer ontmoeten bij de kraam of tijdens een van de presentaties. Dit worden er waarschijnlijk vier: 2 over de Kaukasus (Azerbeidzjan, Georgië & Armenië) en 2 over Centraal-Azië (Oezbekistan & Tadzjikistan, met extra aandacht voor de Pamir Highway). Houd onze website en onze nieuwsbrieven in de gaten, in de winter-editie vermelden we ons kraamnummer en tijden van de presentaties. Ook verloten we weer een aantal vrijkaarten. Degenen die ons dit jaar hebben gemist maar wel geïnteresseerd zijn, kunnen een kijkje nemen op de website van de Beurs voor Bijzondere Reizen.

Tot een volgende keer!
Wouter, Irene, Frans & Martine.

13 januari 2019

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt bericht tijdens de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en de Vakantiebeurs in Utrecht.

Beurs van Berlage Amsterdam: Wouter & Frans
Beurs van Berlage Amsterdam: Martine in gesprek met klanten
Beurs van Berlage Amsterdam: Wouter & Irene
Beurs van Berlage Amsterdam: presentatie Veilingzaal
Vakdag Utrecht: Nijntje/Miffy