Terugblik Beursweek 2020

Terugblik Beurs voor Bijzondere Reizen 2020 & vakdag Vakantiebeurs UtrechtHet is alweer een tijdje geleden, maar toch willen we nog even terugkijken op het weekend van 11 & 12 januari. Dat weekend was de Beurs van Berlage namelijk voor de negende keer het toneel van de Beurs voor Bijzondere Reizen, een evenement waar met name kleine gespecialiseerde reisorganisaties zich presenteren. Voor Blini Reizen is het dé plek om geïnteresseerde reizigers te ontmoeten, met hen van gedachten te wisselen en hen te adviseren. Ook zien we steeds meer oude klanten die gedag komen zeggen, hun ervaringen met ons delen en zich oriënteren op een nieuwe reis.

Hieruit ontstaan soms gesprekken tussen oude en mogelijke nieuwe klanten, waarbij de eerste groep informatie en tips uit de eerste hand kan delen. Frans, (schoon)vader, medereiziger en adviseur, springt dan regelmatig bij met zijn persoonlijke tips. Hij is al vanaf het begin ieder jaar beide dagen aanwezig om te vertellen over zijn reiservaringen, vaak aan de hand van de prachtige fotoboeken die hij zelf heeft gemaakt. Vooral zijn boek “de Pamir” roept veel reacties op: er zijn zelfs reizigers die op basis van alleen de foto’s in dit boek de reis Oezbekistan & de Pamirs hebben geboekt! In januari kwamen ze verslag uitbrengen: de reis was fantastisch geweest, helemaal zoals ze gehoopt en verwacht hadden.

Omdat zich in de loop van de tijd steeds meer bezoekers aan onze kraam meldden, lukte het met z’n drieën niet meer om op piektijden iedereen binnen redelijke tijd te woord te staan. Daarom hebben we sinds een aantal jaar ondersteuning van tijdelijke Blini-collega’s, die 1 of 2 dagen de stand met ons bemannen en geïnteresseerden te woord staan. Hoewel niet iedereen kennis heeft van alle bestemmingen die wij aanbieden, is het Blini-concept bekend en heeft iedereen zonder uitzondering veel reiservaring, vaak ook als reisleider. Dat geldt zeker voor Matthijs en Astrid, die alletwee een dag aanwezig waren. Beiden maken ook nog eens prachtige foto’s tijdens hun reizen. Die van Matthijs zijn te zien op www.matthijsblonk.nl, een selectie van foto’s die Astrid tijdens een reis met de Trans-Mongolië Express maakte volgt later.

Net als vorig jaar gaf Wouter zowel op zaterdag als op zondag twee presentaties: een over de Kaukasus en een over Centraal-Azië. Alle presentaties vonden plaats in de grote Veiling-zaal, die niet even makkelijk te vinden was. Toch was de opkomst prima en meldde een aantal luisteraars zich na afloop aan de kraam voor extra informatie.

De Vakantiebeurs in Utrecht start altijd in de week volgend op de beurs in Amsterdam. Voordat de deuren voor het grote publiek opengaan is er de Vakdag, voor veel reisorganisaties dé mogelijkheid om bij te praten met hun partners uit het buitenland (de zgn. lokale agenten), hun collega’s, luchtvaartmaatschappijen en andere organisaties uit de reiswereld.
Op 15 januari hadden we afspraken met onze agenten uit Rusland, Estland, Letland & Litouwen, Georgië & Armenië, India en Iran. Het was nuttig om het afgelopen jaar te evalueren en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Maar ook gewoon leuk om hen weer te zien, soms is het contact al van 10 jaar terug.

We kijken terug op een succesvolle beurs met veel leuke ontmoetingen.

Als je ons hebt gemist kun je volgend jaar natuurlijk langskomen in Amsterdam, zie de website van de Beurs voor Bijzondere Reizen.

Tot een volgende keer!
Wouter, Irene, Frans, Astrid & Matthijs.

1 mei

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt bericht tijdens de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam


Beurs van Berlage Amsterdam: Astrid in gesprek met bezoekers
Astrid in gesprek met bezoekers
Beurs van Berlage Amsterdam: Frans & Matthijs
Frans & Matthijs in de Blini-kraam
Beurs van Berlage Amsterdam: Wouter & Irene
Irene & Wouter overleggen nog even voor de beurs opengaat
Beurs van Berlage Amsterdam: beursmateriaal
Blini-visitekaartdoosje door Roos & fotoboek door Job&Joke
Beurs van Berlage Amsterdam: Frans in gesprek met een bezoeker
Frans in gesprek met een bezoeker
Beurs van Berlage Amsterdam: presentatie Veilingzaal
Wouter houdt 4 x een presentatie in een gevulde Veilingzaal
Beurs van Berlage Amsterdam: Matthijs
Reisje verkocht?