Transsib & Mongolië

Mongolië is het land van de uitgestrekte, golvende steppen waar nomaden leven in vilten tenten. Het is een fascinerende wereld, door de leegte, de ongereptheid en de boeiende cultuur van de Mongoolse nomaden. Met Blini Reizen bezoek je het land als tussenstop onderweg van Moskou naar Beijing of natuurlijk als reisdoel op zich.

De meeste reizigers werpen hun eerste blik op Mongolië door het raampje van hun trein: groene heuvels met witte tenten (de traditionele yurts), grote kuddes en ruiters te paard. Na aankomst op het station van de hoofdstad Ulaanbaatar, vertrekken ze direct richting een van de toeristische yurt-kampen aan de rand van het prachtige natuurpark Terelj.
Blini Reizen maakt echter een andere keuze. Omdat wij vinden dat een bezoek aan Mongolië niet alleen draait om de natuur maar ook de cultuur, laten wij je verder de steppen oprijden. Hier overnacht je bij een nomadische familie. De voorzieningen zijn misschien minder uitgebreid dan in de toeristische kampen, maar je krijgt hier veel voor terug. Je verblijft midden in de natuur, je eet met de Mongolen en leert zo het leven van de echte nomaden kennen. Overdag maak je te voet, per jeep of te paard een tocht de prachtige omgeving. Na twee nachten op de steppe keer je terug naar de hoofdstad, waar je de volgende dag op de trein naar Beijing stapt.

Hoe bijzonder ook: een 4-daagse stop in Mongolië, zoals hierboven beschreven, is eigenlijk te kort. Want Mongolië heeft veel meer te bieden. Als je meer tijd hebt moet je overwegen verder het uitgestrekte land in te trekken. Op onze website staat een 9-daagse expeditie die je langs kloosters, ruïnes, zandduinen, nomaden en vooral over de eindeloze steppe voert. Pas dan maak je echt kennis met het eindeloze Mongolië. Natuurlijk is ook deze reis in te passen in onze treinreizen van Moskou naar Beijing.