Trekking in de Fann bergen

Trekking in de Fann-bergenOp zoek naar een bijzondere en spectaculaire wandelbestemming? Denk eens aan Tadzjikistan, het bergland in het hart van Azië. Een indrukwekkende en ongerepte natuur, vriendelijke mensen en nauwelijks andere toeristen: het is een paradijs voor de avontuurlijke reiziger!

In onze 11-daagse voorbeeldreis Trekking Fann Mountains is een wandeling van 5 dagen opgenomen. Je trekt te voet diep het hart van de ongerepte Fann-bergen in, gelegen in het westen van het land. Het is een relatief eenvoudige tocht die door iedereen met een goede conditie te maken is. Je kampeert vijf nachten midden in de natuur en gaat op pad met een gids, een kok en ezels voor de bagage en de kampeerspullen. Deze reis begint in het Oezbeekse Samarkand en eindigt in Dushanbe, de Tadzjiekse hoofdstad.

In onze ‘standaard’-reizen (een woord dat eigenlijk niet past bij het onontdekte Tadzjikistan) zijn verschillende dagwandelingen opgenomen, bijvoorbeeld door de Bartang-vallei, de Wakhan-vallei en naar de Bel Airyk-pas. Als je meer wilt wandelen, kunnen we de reis daarop aanpassen. En wil je langer en zwaarder op pad? Het is geen probleem de trekking aan te passen.

De wandeltocht door de Fann Mountains is sowieso goed te combineren met al onze reizen door Oezbekistan of langs de Pamir Highway.

Wil je advies over het deze reis of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

2 april 2015