Vakantiebeurs Utrecht 2023

Karjalanpiirakka’s bij het Nordic Breakfast op de Vakdag Vakantiebeurs Utrecht 2023De Vakantiebeurs in Utrecht start altijd in de week volgend op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam. Voordat de deuren voor het grote publiek opengaan is er de Vakdag, voor veel reisorganisaties dé mogelijkheid om bij te praten met hun partners uit het buitenland (de zgn. lokale agenten), hun collega’s, luchtvaartmaatschappijen en andere organisaties uit de reiswereld. Ook hadden we oriënterende gesprekken ter voorbereiding voor nieuwe bestemmingen die we – naast Finland – willen gaan aanbieden, zoals Polen en Pakistan.

We spraken onze agenten uit Estland, Letland & Litouwen, Georgië en Armenië. Het was weer nuttig om het afgelopen jaar te evalueren en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Maar ook gewoon leuk om hen weer te zien. Soms is het contact al van 12 jaar terug, zoals met onze Georgische partners.

En natuurlijk brachten we een bezoek aan het VvKR-paviljoen op de beurs, waar een 20-tal van onze kleinschalige collega’s een stand hadden. Het paviljoen wordt ieder jaar groter en professioneler, deze keer was er zelfs een presentatieruimte waar leden zich kunnen voorstellen.

De vakdag begon echter met een heerlijke ontbijt bij het landenpaviljoen van Scandinavië, waar we waren uitgenodigd door Visit Finland, het Fins Verkeersbureau (bureau voor toerisme). Na een aantal korte presentaties over de Scandinavische reismarkt, konden we ons tegoed doen aan de bekende Danish pastry, versgebakken wafels, Karjalanpiirakka (Karelische pastei met ei-boter) en Gravet laks (gepekelde zalm met dressing van jeneverbessen en aquavit). We kregen zelfs een lunchbox mee, waarin we ook nog een Västerbottenspaj med kantareller (quiche met cantharellen uit de provincie Västerbotten), een Ömmu kanilsnúòar (kaneelkoekje) en een Kransekage (amandelkoek met glazuur) vonden.

Als “culinair geïnteresseerden” waren we er al van overtuigd dat Finland een passende nieuwe bestemming voor Blini is, maar nu kon het helemaal niet meer stuk. Alleen al daarom kijken we uit naar onze Finland-reis in juni!

Dit weekend kun je de Vakantiebeurs in de jaarbeurshallen nog bezoeken, een prima bestemming voor een regenachtige dag.

14 januari 2023

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt bericht tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht 2023

Karjalanpiirakka’s bij het Nordic Breakfast op de Vakdag Vakantiebeurs Utrecht 2023
Karjalanpiirakka’s bij het “Nordic Breakfast”
Scandinavisch lunchpakket op de Vakdag Vakantiebeurs Utrecht 2023

Scandinavisch lunchpakket

Met Sara van Visit Finland op de Vakdag Vakantiebeurs Utrecht 2023

met Sara van Visit Finland