Van Teheran naar Tasjkent in 23 dagen

Van Teheran naar Tasjkent (23 dagen)Iran en Centraal-Azië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op cultureel gebied hebben ze elkaar wederzijds sterk beïnvloed en op politiek gebied maakten ze vaak deel uit van dezelfde koninkrijken. Tijdens deze reis leer je de grote overeenkomsten én de grote verschillen kennen tussen drie weinig bezochte maar fascinerende landen: Iran, Turkmenistan en Oezbekistan.

De rondreis voert je langs alle hoogtepunten van Iran. Via Turkmenistan, met de onwerkelijke, moderne stad Ashgabat, bereik je Oezbekistan, met de legendarische Zijderoutesteden Khiva, Buchara en Samarkand.

Door Iran en Turkmenistan reis je per auto met chauffeur. Deze kun je ook gebruiken tijdens je verblijf in de verschillende steden. In Oezbekistan reis je deels per auto en deels per trein.
Tegen een meerprijs is je Iraanse chauffeur ook je gids. Voor Turkmenistan en Oezbekistan kunnen wij lokale gidsen regelen.

Meer weten? Neem dan een kijkje op de pagina met het dagschema en de uitgebreide reisbeschrijving. Natuurlijk kan deze reis naar eigen wens worden aangepast en uitgebreid.

Wil je advies over deze reis of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

De foto bij dit bericht is gemaakt door reiziger Paul de Roos (zie zijn Turkmenistan-album voor meer foto’s).