Verrassend Vilnius

Verrassend Vilnius
Vilnius is een van de grote verrassingen van het oosten van Europa: een stad vol barokke kerken, statige panden en sfeervolle pleinen. De aantrekkingskracht van Vilnius zit niet alleen in de mooie gebouwen maar ook in de gezellige terrasjes, de goede restaurants en een verrassend uitgaansleven.
Boek nog dit jaar een reis naar Vilnius en krijg een gratis upgrade naar hotelklasse II.

Vilnius is een prima bestemming voor een korte stedentrip. Het oude centrum is de grootste, bewaard gebleven, oude binnenstad van Europa. De meeste gebouwen stammen uit de 15e en 16e eeuw, toen de Pools-Litouwse Unie een machtige staat vormde. Het is een stad om rond te wandelen en in alle rust de prachtige kerken, koopmanshuizen, pleinen en gezellige straatjes op je in te laten werken. Het is ook een eigenwijze en verrassende stad, waar een vervallen poort kan leiden tot een hippe tuinbar en waar een hele wijk vol kunstenaars zich tot onafhankelijk staatje heeft uitgeroepen.

En wil je de stad uit? Kies tussen de universiteitsstad Kaunas, het sprookjeskasteel van Trakai, de ontspannende spa-resorts van Druskininkai, de uitgestrekte bossen en meren van Aukštaitija
en de stranden bij Klaipeda.

Bezoek Vilnius als stedentrip of als uitvalsbasis voor een korte rondreis door Litouwen. Blini biedt Vilnius ook aan als onderdeel van een Fly & Drive-reis door de drie Baltische landen en als stedentrip in combinatie met Riga en Tallinn, de andere twee Baltische hoofdsteden. Ten slotte is de stad een goede uitvalsbasis voor een bezoekje een het nog onbekende Wit-Rusland. De hoofdstad Minsk ligt maar vier uur treinen naar het oosten. Vilnius is ook de startplaats van onze Blini Special, in het Spoor van Napoleon, die je (individueel of in een groep) via Wit-Rusland naar Moskou brengt.

Als je nog in 2012 bij ons een reis boekt, voor 2012 of 2013, waarin je Vilnius bezoekt (alleen of in combinatie met andere bestemmingen), krijg je van ons gratis een upgrade naar hotelklasse II. Je overnacht dan in hotel Artis, een comfortabel hotel met een uitstekende service dat bovendien midden in het centrum van de stad ligt.

Maatschappijen als Wizz Air en Ryanair vliegen goedkoop naar Vilnius zelf en naar Kaunas, niet ver van de hoofdstad.

6 oktober 2012