Viktor Vasnetsov

Viktor Vasnetsov
Russische schilders zijn in Nederland nauwelijks bekend, wellicht met uitzondering van Repin, Kandinsky en Chagall (die eigenlijk uit Wit-Rusland komt). Blini vindt dit jammer en brengt daarom graag een van haar favorieten onder de aandacht: Viktor Vasnetsov, een tijdgenoot van Repin.

Gratis naar Vasnetsov?

Viktor Vasnetsov is een van Ruslands belangrijkste schilders. Hij leefde en schilderde in de laat 19e eeuw en begin 20e eeuw. Hij maakte, net als ondermeer Repin, deel uit van het schilderscollectief “de Zwervers” dat zich afzette tegen de gevestigde orde in de schilderkunst. Bekende werken zijn “de 3 Bogatyrs” en “the Knight at the Crossroad”.

Veel van zijn mooiste schilderijen hangen in de twee grote musea voor Russische kunst: de Tretjakov Gallery in Moskou en het Russische Museum in Sint-Petersburg. We geven je graag de kans de werken van Vasnetsov (en al die andere Russische schilders) te gaan bewonderen. Boek je reis via Blini en ga in 2013 gratis naar een van beide musea! Je hoeft alleen na terugkomst je museumkaartjes naar Blini op te sturen.

Een andere, bijzondere plek om het werk van Vasnetsov te zien is de Sint Vladimir’s kathedraal in Kiev. Vasnetsov heeft hier samen met andere kunstenaars de prachtige muurschilderingen verzorgd.

6 oktober 2012
bijgewerkt op 11 april 2020