Vlucht Eindhoven-Kutaisi (Georgië)

Wizz Air gaat vliegen op KutaisiGeorgië wordt steeds populairder als vakantiebestemming, dat is ook Wizz Air opgevallen. Binnenkort starten zij een directe vlucht van Eindhoven naar Kutaisi, de tweede stad van Georgië. Dit maakt het leuke en boeiende Georgië nog makkelijker bereikbaar. Vanaf 10 september is er 3 x per week een rechtstreekse vlucht, op dinsdag, donderdag en zaterdag (vertrek 17:50 uit Eindhoven, je landt 4,5 uur later in Kutaisi om 00:20 lokale tijd). Op dezelfde dagen vliegt Wizz Air terug naar Eindhoven: vertrek 15:05–aankomst 17:50.

Wizz Air is een Hongaarse maatschappij die al vanaf 2006 vanaf Eindhoven vliegt. Dit is vooral naar plaatsen in het centrum en het oosten van Europa. Daar zitten nu drie Blini-bestemmingen bij: Vilnius, Kaunus en Riga. Kutaisi wordt de vierde.

Kutaisi ligt in het westen van Georgië en is met 188.000 inwoners de tweede stad van het land. Kutaisi was eeuwenlang de hoofdstad van wat nu Georgië is. De geschiedenis van de stad gaat echter verder terug, tot de 17e eeuw voor Christus. Volgens de overlevering was het hier dat Jason en zijn Argonauten het Gulden Vlies kwamen zoeken. Kutaisi is nu een vriendelijke en prettige provinciestad. Het oude centrum is gezellig en overzichtelijk.
In de directe omgeving van de stad is veel te zien, zoals het uitgestrekte grottencomplex van Prometheus, de Okatse-kloof en verschillende wijnboerderijen. Op 2,5 uur rijden naar het zuidoosten ligt de badplaats Batumi en 4 uur rijden naar het noorden de prachtige bergen van Svaneti, een uitstekend gebied voor dagwandelingen of meerdaagse trektochten.

Op onze website staan verschillende voorbeeldreizen door Georgië, zoals Georgië Compleet en Georgië Hoogtepunten. De reizen op de website beginnen en eindigen in de hoofdstad Tbilisi maar dit is zonder probleem te veranderen in Kutaisi. Op de andere dagen kunnen Blini-reizigers nog gewoon per auto met chauffeur reizen, zoals tot voor kort de enige manier was.

De foto’s bij dit bericht zijn vorig jaar in Kutaisi gemaakt door onze (vaste) reizigers Job & Joke.

9 mei 2019

Wizz Air gaat vliegen op Kutaisi