Wandelen in de Kaukasus

Wandelen in de KaukasusEen reis door Armenië en Georgië is een reis door een rijk verleden, boeiende culturen en zeker ook door prachtige natuur.

Hoewel je tijdens je rondreis vanuit de auto (al dan niet met chauffeur) van de indrukwekkende natuur kunt genieten, ervaar je deze pas ten volle als je te voet op pad gaat. Onze standaardreizen breiden we daarom graag uit met een of meerdere dagwandelingen. We zetten een aantal van de meest populaire mogelijkheden op een rijtje.

Borjomi-Kharagauli Nationaal Park ligt in het zuiden van Georgië. Het beslaat 7% van het Georgische grondgebied en is daarmee een van de grotere parken van Europa. Het bestaat uit bossen en weiden en de hoogte varieert van 1000 tot 2400 meter hoogte. Het is een prachtig gebied voor dagwandelingen maar ook voor meerdaagse wandeltochten. Omdat het aan de weg ligt die vanaf de Armeense grens via het grottenklooster naar het noorden voert, is het eenvoudig in te passen in reizen door alleen Georgië of door Armenië & Georgië samen.

• Het indrukwekkende berglandschap maakt van Svaneti een van de mooiste delen van de Kaukasus. En natuurlijk kun je hier uitstekend wandelen. Een populaire tocht voert je naar de Chaaladi-gletsjer.

• Het spectaculair gelegen Gergeti-kerkje in Kazbegi is een van de bekendste beelden van Georgië. Het kerkje is per auto bereikbaar maar de wandeling van circa 2 uur is natuurlijk veel leuker. Kazbegi biedt meer uitstekende wandelmogelijkheden. Vanaf het kerkje kun je doorwandelen de bergen in, tot een punt met uitzicht op de Gergeti-gletsjer. Verder naar het zuiden biedt de ongerepte Sno-vallei heerlijk wandelterrein.

• De Armenen noemen de beboste bergdalen rond Dilijan “Klein Zwitserland”. Een prachtige wandeling voert vanaf het Parz-meer door de bossen naar de weiden boven het dorp Goshavank. Hier ligt het sfeervolle klooster Goshavank dat in de 12e eeuw een belangrijk religieus centrum was.

• Een dagexcursie vanuit Jerevan brengt je naar Garni & Geghard, de tempel uit de oudheid en het klooster uit de 7e eeuw. Een mooie wandeling van 12 kilometer verbindt de beide Unesco-monumenten.

En aan het einde van de dag heb je zo’n koud Gyumri-biertje wel verdiend!

9 augustus 2015

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.