Wat een vrijheid!

Detail van schilderij Wat een vrijheid! van Ilja RepinWat een vrijheid!” (of eigenlijk “Какой простор!“) Je hóórt het de man zeggen, staand in de woest rollende golven, met wijd gespreide armen en een brede lach op zijn gezicht. De uitroep is de titel van dit in 1903 door Ilja Repin gemaakte schilderij.

Het roept bij ons gevoelens op van de vrijheid die je ook kunt ervaren als je op reis bent, weg van verplichtingen, drukte en je dagelijkse omgeving. Bijvoorbeeld als je in een yurt slaapt op 4000 meter hoogte met niets dan bergen om je heen.

Of als je door de oneindige leegte van Mongolië rijdt in een jeep, op weg naar de volgende family-stay. En natuurlijk als je (misschien wel heel luxe 1e klas) dagen langs een eindeloos berkenbomen-behang rijdt, op weg naar Peking of Vladivostok…

Suggesties voor een ‘vrijheid’-ervaring?
• Mongolië: een 9-daagse expeditie die je langs kloosters, ruïnes, zandduinen, nomaden en vooral over de eindeloze steppe voert. Pas dan maak je echt kennis met het eindeloze Mongolië. Natuurlijk is ook deze reis in te passen in onze treinreizen van Moskou naar Beijing.
• De ultieme treinreis: je reist met de Trans-Mongolië Express zonder uit te stappen in zes dagen en nachten van Moskou naar Beijing. Inclusief een paar dagen in beide steden ben je in totaal 10 dagen van huis: Trans-Mongolië Express.
• Een ontdekkingstocht door de adembenemende en indrukwekkende natuur van het Pamir-gebergte:
Het dak van de wereld (16 dagen).

Heb je vragen of wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

Wat een vrijheid!” en andere schilderijen van Ilja Repin, een van Ruslands beroemdste schilders, waren te zien in 2016 en 2017 in het Drents Museum in Assen tijdens de ‘Peredvizhniki’-tentoonstelling, we schreven er al eerder een stukje over: ‘Ilja Repin in Assen’.

1 januari 2018

Wat een vrijheid! van Ilja Repin

NB: de foto bij dit bericht is afkomstig van de website Wikimedia.org