Weg in de winter

Weg in de winterDe Nederlandse winters zijn niet meer wat ze geweest zijn: geen bevroren rivieren en knerpende sneeuw onder een stralende zon in een strakblauwe hemel, maar vaak gewoon een voortzetting van een toch al druilerige herfst…

Natuurlijk kun je dit seizoen gelaten ondergaan en hopen dat de lente zich weer snel aandient. Maar waarom niet eropuit getrokken? Naar een plek waar de zon wél schijnt of juist naar daar waar de winters pas écht koud zijn (zoek bijv. deze ijsvisser in Kostroma, Rusland op). Wij hebben wel een paar suggesties voor je…

Heb je de tijd? Kies dan voor een langer bezoek aan Rusland of breng een paar weken door in een echte mooi-weer-bestemming.

Rusland
Wie aan Rusland denkt, denkt al snel aan koepelkerkjes bedekt met een flink pak sneeuw, aan bevroren rivieren, aan dames in een bontjas, aan uitgestrekte witte vlaktes of aan een bord dampende borsjt met een verwarmend glaasje wodka. Het is daarom eigenlijk een open deur: Rusland is een uitstekende bestemming voor een winterreis.
Onze tips:
• Pak de trein voor de lange, lange reis met de Trans-Siberië Express van Moskou naar Vladivostok. Vanuit de warme trein zie je de eindeloze, besneeuwde vlaktes met een behang van witte berkenbomen aan je voorbij trekken. Tijdens stops stap je dik ingepakt uit om even te ervaren hoe koud Siberië kan zijn. En natuurlijk om op het perron een geroosterde vis of een sjasliek te kopen en die later op je gemak in de trein op te eten.
• Ten noorden van Moskou liggen de oude steden van de Gouden Ring. Wij reisden hier zelf in het hart van de winter en denken nog altijd met weemoed terug aan de knerpende sneeuw, de bevroren rivieren en meren, de kleurige koepelkerkjes met beierende klokken en aan de gezellige, warme restaurantjes en cafés.
Moskou & Sint Petersburg zijn steden voor de zomer én de winter. Maar in de winter lijkt alles wat zachter en sfeervoller, met een schaatsbaan op het Rode Plein en kerstverlichting boven de straten.

Geen tijd voor een langere reis? Overweeg dan een stedentrip naar een van de Baltische Steden of naar Kiev:
Tallinn, Riga en Vilnius: de drie, gezellige Baltische hoofdsteden zijn elk afzonderlijk prima bestemmingen voor een stedentrip. Maar ze liggen niet meer dan 4,5 uur per bus van elkaar en je kunt ze dus ook makkelijk met elkaar combineren.
Kiev is nog geen 3 uur vliegen van Amsterdam en Brussel en daarmee ideaal voor een kort uitstapje. Het is een stad met goede cafés en restaurants, een paar boeiende musea, een uitstekende opera en ook in de winter drukke straten.

India
Wil je juist af van de kou en de donkere dagen? Dat kan natuurlijk ook. Onze winter is de ideale periode voor een bezoek aan India. Wij tippen graag twee van onze favoriete reizen:
• In 20 dagen reis je langs alle klassieke hoogtepunten van India: Noord-India Compleet
• 21 dagen cultuur, natuur en strand in het zuiden van India: Zuid-India.

Wil je advies over een winterreis een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

2 januari 2016
bijgewerkt: 5 november 2022