Blini-archief: Wit-Russische wint Nobelprijs Literatuur

Het einde van de rode mens door Svetlana AleksijevitsjDe Nobel-prijs voor literatuur is dit jaar gegaan naar de Wit-Russische schrijver Svetlana Aleksijevitsj. In haar boeken documenteert zij aan de hand van de levensverhalen van gewone mensen het vaak zware bestaan ten tijde van en direct na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. De boeken van de Wit-Russin zijn overigens verboden in Wit-Rusland zelf.
“Het einde van de rode mens” is haar laatste boek. De NRC schrijft hierover: “Je kunt niet om dit imposante werk heen als je Poetin en zijn 140 miljoen onderdanen wilt begrijpen. Want nergens is de geschiedenis in de twintigste eeuw zo bloedig tekeer gegaan als op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie. En niemand heeft dat trauma zo goed beschreven als zij.

Blini Reizen wil dit boek graag delen met haar reizigers. Daarom krijg iedereen die voor 1 april 2016 een complete reis naar Wit-Rusland boekt, het boek van ons cadeau. Voorbeeldreizen vind je op onze Wit-Rusland-pagina.

Wil je een offerte voor een reis op maat ontvangen? Wij adviseren je graag! Vul het offerteformulier in of neem contact met ons op via 030-3040031 of info@blinireizen.nl.

29 oktober 2015

Nobelprijs-winnares Svetlana Aleksijevitsj