Corona

Aangepaste voorwaarden
Het coronavirus brengt veel onzekerheden en vragen over reizen met zich mee. Wij begrijpen goed dat reizigers aarzelen bij het boeken van nieuwe reizen.

Met het oog op de onzekerheden rond het coronavirus en reizen hanteren wij daarom bij nieuwe boekingen aangepaste annuleringsvoorwaarden.
Wij rekenen geen annuleringskosten indien 4 weken voor vertrek sprake is van de volgende situatie:
• Het land van bestemming weigert Nederlanders en Belgen of verplicht deze in quarantaine te gaan.
• Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar de bestemming af in verband met het coronavirus.
Blini werkt daarbij niet met de genaamde coronavouchers en betaalt (aan)betalingen gewoon direct terug.

In Nederland en België zijn de vaccinatiecampagnes in volle gang. Het is de verwachting dat in de loop van de zomer van 2021 iedereen die dit wil een vaccinatie heeft ontvangen. We gaan ervan uit dat onze reizigers zich indien nodig laten vaccineren om het doorgaan van de reis mogelijk te maken. Als het weigeren van een vaccinatie leidt tot het moeten annuleren van een reis, hanteren we onze standaard voorwaarden en rekenen we gewoon annuleringskosten.

Als je ook vliegtickets door ons laat regelen, zijn er mogelijk wel annuleringskosten. Veel luchtvaartmaatschappijen werken op dit echter moment met soepeler voorwaarden maar de regels verschillen. Informeer hiernaar bij het boeken.

Coronavirus en reizen
We gaan toe naar een situatie waarin reizen mogelijk is voor mensen met een vaccinatiebewijs of een bewijs van een negatieve coronatest. Tot dat moment is reizen om toeristische redenen moeilijk of onmogelijk. We zetten de Blini-landen op een rijtje.

De Blini-landen
Estland, Letland en Litouwen laten reizigers toe die beschikken over een vaccinatiebewijs of een doktersverklaring waarin staat dat ze in de afgelopen 6 maanden corona hebben gehad en daarvan zijn genezen. Quarantaine is in beide gevallen niet nodig.

Mongolië heeft de grenzen geopend voor reizigers met een vaccinatiebewijs. Voor hen gelden geen verdere restricties.

Georgië maakt onderscheid tussen die aankomen op de luchthaven of via een landgrens:
– bij aankomst op de luchthaven is een vaccinatiebewijs voldoende. Er gelden dan geen verdere restricties. Andere reizigers zijn welkom als ze een negatieve test kunnen laten zien én moeten zich drie dagen na aankomst nogmaals laten testen.
– bij aankomst over land moet je altijd een recent testbewijs laten zien. Als je ook een vaccinatiebewijs hebt is het niet nodig om je na drie dagen nogmaals te laten testen.

Buurland Armenië heet vanaf 1 juni reizigers welkom met een vaccinatiebewijs of een bewijs van een negatieve test (niet ouder dan 72 uur).

In Centraal-Azië laat Tadzjikistan reizigers binnen met een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest.

Een aantal landen vraagt reizigers om een (Engelstalige) negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur. Quarantaine is vervolgens niet verplicht. Het gaat om:
Kirgizië
Moldavië
Iran
Oezbekistan

Oekraïne vraagt reizigers om een (Engelstalige) negatieve PCR-test niet ouder dan 48 uur. Quarantaine is vervolgens niet verplicht.

Alle andere Blini-bestemmingen zijn vooralsnog gesloten voor Nederlandse en Belgische vakantiereizigers of werken met quarantainemaatregelen.

Hoe staat Blini er voor?
Hoe gaat het met Blini ten tijde van corona? Het is voor ons uiteraard een lastige periode. Sinds maart 2020 zijn er nauwelijks reizigers vertrokken. Wij zijn Blini begonnen uit liefde voor het reizen en het is dan bijzonder vervelend als je zo’n lange periode geen reizigers op pad kunt sturen.
Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. We komen nu eindelijk toe aan zaken die door de drukte de afgelopen jaren zijn blijven liggen, zoals het plaatsen van reviews en foto’s van onze reizigers, het vaker uitbrengen van nieuwsbrieven en het bouwen van een nieuwe website.

Top

27 mei 2021